Citat:
În prealabil postat de crestinOrtodoxa
pai sa te spovedesti inseamna sa te angajezi ca faci tot posibilul sa nu mai repeti pacatele respective.
|
... tre sa ne angajam ca facem tot posibilul sa nu ne mai dorim sa facem pacatele respective si Hristos Iisus stie EL cum sa ne ajute sa nu le mai savarsim, nu trebuie sa ii spunem noi cum.
Este o ispita aceea sa zicem: Nu merg la spovedanie ca oricum voi mai pacatui ca ma impinge: necuratu', sotul/sotia, pofta mea, copilul etc. In Sfintele Taine lucreaza Hristos si nu omul!
Citat:
Ea fiind cu el n-are cum sa nu le repete, pt ca in asta consta insotirea lor, in pacate. E nedreapta si pt ea situatia, e nedreapta intr-un fel si pt el, ca "regulile" la inceput au fost altele.
|
Nu sunt de acord cu aceste afirmatii. Eu una stiu ca Hristos este "Calea, Adevarul si viata" si ca EL este Atotpternic.
Citat:
Prin rugaciune vine raspunsul... aranjeaza Dumnezeu tot pt oile pierdute...
|
Prin rugaciunea unita cu Sfintele Taine, mai ales cu Taina Sfintei Spovedanii si a Sfintei Impartasanii, iar la nevoie si cu Taina Sfantului Maslu. Postul este binevenit si el :) iar sfatul si indrumarile preotului duhovnic intru Duhl Sfant nu trebuie neglijate.