View Single Post
Vechi 29.08.2011, 20:57:24
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de crestinOrtodoxa Vezi mesajul
Mai, eu n-am putut sa tzin post negru azi. Am tinut pana la 18 si ceva, dupa aia m-a luat cu ameteala si lesin si am mancat. Nu de dulce, de post, dar trebuia sa nu mananac deloc...

Credeti ca-i asa grav?

colac peste pupaza n-am printat nici acatistul Sfantului Ioan Botezatorul, ca mi s-a terminat cartusul exact azi. Inafara de rugaciune aceea scurta catre Sf.Ioan Botezatorul din rugaciunile de seara de pe la sfarsit nici nu am alta rugaciune pt acest sfant...o sa ascult acatistul pe youtube, dar nu-i acelasi lucru...

toate mi-au iesit aiurea azi.
Toate se fac cu dragoste, nu in mod automat, pentru indeplinirea rigorii. Si cei care mananca pentru Dumnezeu mananca, si cei care postesc, pentru Dumnezeu postesc. Fiecare jerteste cat poate, cat doreste...

Astazi e / a fost zi de post, pentru ca taierea capului Sf. Ioan prefigureaza intr-un fel patimile Mantuitorului, pentru a ne aminti de viata lui din pustie in post si rugaciune,dar si de faptul ca taierea capului sau a avut loc in cadrul unui ospat, din prea multa mancare si bautura.

Unii tin post astazi toata ziua, altii pana la apus, altii pana la 18, altii au mancat de post, unii s-au rugat mai mult, altii mai putin, in functie de cum i-a invrednicit Dumnezeu. Fie ca El sa primeasca jertfa fiecaruia!