View Single Post
Vechi 29.08.2011, 23:32:53
George.m George.m is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.12.2010
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

"Foarte mult ii ajuta pe crestinii aflati in lume, cu diferite griji si ocupatii zilnice, sa gaseasca cateva minute de liniste pentru a se darui Rugaciunii.

Bineinteles, pe crestini ii sfintesc toate indeletnicirile lui Dumnezeu - toate cele ce sunt datori a le plini - daca le savarsesc cu smerenie si cu dragoste. Insa e nevoie si de rugaciune. Intr-o camaruta linistita - bine ar fi, dupa un scurt studiu duhovnicesc sau dupa ce am aprins candela in fata icoanelor si am tamaiat putin, pe cat mai departe cu putinta de zgomotul dimprejur, daca am reusit sa ne ferim si de alte preocupari ale mintii sau de cugete straine noua, sa ne afundam mintea in inima, spunand Rugaciunea: Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ma pe mine, pacatosul.

Cata pace, cata putere trag sufletele prin aceasta linistire de la Dumnezeu! Cat de mult se intaresc sufletele si pentru celelalte ceasuri ale zilei, pentru a se pastra impaciuite, fara nervozitate, fara tensiune si stres, avand toate puterile sufletesti in armonie si unitate!" (Parintele Gheorghie Kapsanis, Staretul Manastirii Grigoriu, Sf. Munte Athos)
Reply With Quote