Citat:
În prealabil postat de Theodor_de_Mopsuestia
Orice om are suflet. Mai citeste Sfintii Parinti si Scriptura. O sa ai o surpriza.
|
Surpriza,
iata ce scrie in Facerea 2.7:
Domnul Dumnezeu a facut pe om din tarana pamantului, i-a suflat in nari suflare de viata, si omul s-a facut astfel un suflet Viu. Eu, neica_nimeni crestin ortodox asa cred ca s-a intamplat !
Sa inteleg ca ateii sunt de acord cu Facerea, as fi super-incantat, dar nu cred ca este posibil pentru judecata lor indoielnica, relativa si scormonitoare. Evolutionistii cu Darvin in frunte au negat existenta sufletului si existenta lui Dumnezeu.
Gogol, in "Suflete moarte" avea urmatoarea viziune: "Sufletul are tainele lui. Oricât s-ar rătăci de drumul cel drept, oricât s-ar înrăi un criminal care nu mai are drum de întoarcere, oricât ar persista în viața sa stricată, dacă îl dojenești pentru firea lui, pentru însușirile lui bune pe care le-a întinat, atunci totul se clatină în el, și este zguduit" foarte frumos spus.
Despre suflet exista multe viziuni, Aristotel avea propria lui viziune, este clar ca vorbim de pareri diferite de viziunea Ortodoxa.
Unii cred in transmigrarea sufletului, cred ca ramele, insectele si plantele au suflet, ca sufletul "evolueaza" sau chiar atinge "iluminarea" in nirvana (cand subiectul e drogat).
Dar sunt si binevoitori care in mod intentionat amesteca lucrurile, ne dau lectii de credinta, ne sfatuiesc, ne cearta si ne cer sa acceptam ca toata lumea are "suflet", la fel ca crestinii ortodocsi, ca au si ateii si budistii,... ca sunt si ei oameni, nu-i asa ?
Theodor esti jalnic. Eu cand spun ca ateii nu au suflet, ma refer la cel din Facerea 2:7 si nu la altceva. Chiar nu intelegi ?
In acest context, un ateu NU ne poate da lectii de credinta ortodoxa, dar tu se pare ca esti frate cu un "ateu" magistral.