Citat:
În prealabil postat de Annyta
Ce faci cand o persoana cunoscuta/ prieten(a), care "tine predici" impotriva mandriei, da ea insasi dovada de mandrie? Poate ca nu e problema mea, nu vreau sa vad paiul din ochiul altuia fara sa vad barna din ochiul meu, dar am fost socata de respectiva atitudine si ma framant pentru ca vrand-nevrand am inceput sa o judec pe prietena respectiva... Concret, ea isi cauta serviciu de vreo 7 luni si vrea sa fie sefa, sau sa aiba o activitate independenta. Deocamdata nu a reusit. Eu am un serviciu bun, multumesc lui Dumnezeu, cu sefi capabili si care se poarta frumos, care sunt mai tineri ca mine. Prietena mea afirma ca nu ar putea accepta sa aiba sefi mai tineri ca ea... intr-un fel imi plangea mie de mila...
Acum eu ce pot face? Ce comunicare poti avea cu cineva care gandeste astfel, zic eu rupt de realitate?
Acum eu am tot citit si auzit ca tot ce avem este de la Dumnezeu si nu contest, dar cred ca am avut si eu "meritul" meu daca Dumnezeu m-a ajutat, mi-a dat, mi-a facilitat anumite ... chestii, inclusiv materiale... De mandria mea, ma spovedesc. Dar situatia descrisa mai sus tot imi sta pe suflet... De ce sa ma simt vinovata ca am mai mult decat altul? In fond am invatat si am muncit, si am acceptat ca sunt destui oameni mai destepti decat mine sau cu abilitati manageriale, de comunicare etc mai bune, sunt oameni mai muncitori si aceste plusuri sunt recompensate ca atare.
Altfel spus, pot sa am incredere si in fortele proprii (neuitand ca toate sunt cu voia lui Dumnezeu) sau... daca Dumnezeu m-a ajutat pe mine mai mult (cel putin aparent, in aceasta viata) ce responsabilitati am eu?
Multumesc
|
RASPUNS
Acea persoana despre care spuneai va da socoteala celui PreaInalt si nu tie personal. Si eu cunosc astfel de persoane si ma straduiesc sa nu le judec. Mahatma Gandhi, spunea candva: "Imi place Hristosul vostru, dar nu imi plac crestinii vostri. Ei nu se aseamana deloc cu Iisus Hristos. "
Sa incercam noi cu smerenie, sa fim cat mai aproape de invatatura lui Hristos, si sa ne preocupam de propria noastra mantuire. Cei mandri isi vor lua plata lor...
Sa-i lasam in plata Domnului!