Subiect: Psalmul 50
View Single Post
Vechi 30.08.2011, 19:14:35
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de rumburak Vezi mesajul
Buna ziua.Am citit atatea opinii pro si contra pe acest forum (si pe altele),legat de Psaltire si de Psalmi,ca nu stiu ce sa mai cred ! Am gasit intamplator , a adresa urmatoare :
http://www.crez.ro/rugaciuni-audio_c104_p1_page1.html ,
Psalmul 50 citit de un preot,pe un fond muzical placut.Este pacat sa asculti asa ceva ?
Am mai gasit pe net si Acatiste , sau Paraclise in format audio.Este un pacat sa le asculti sau nu ? Nu am auzit la nici unele rugaciunile incepatoare ; inseamna asta ceva ?
Pot citi oricand,acasa,Paraclisul Maicii Domnului sau imi trbuie binecuvantare ? Pun aceasta intrebare pentru ca rugaciunile incepatoare contin 2 Psalmi,iar rugaciunea in sine contine si un fragment din Evanghelie.Va multumesc pentru timpul acordat.
Doamne ajuta !
Da , domnule , decat sa asculti alte porcarii pe net , si alte cantari dracesti , poti asculta oricand un acatist , o ruga , sau o cantare ORTODOXA . Mai toate site-urile de muzica , si nu numai , au astfel de cantari , dar pericolul de a aluneca spre cele nefolositoare este destul de mare . Foloseste site-urile Ortodoxe cunoscute , mai cu seama cel de fata , da rugaciunea pana la urma se face in taina , in liniste , fara sa-ti inchipui nimic , fara imaginatie inutila , fara ganduri "muzicale" si alte asemenea . In rugaciune , esti tu si El , atat si nimic mai mult ! Rugaciunea e un fel de sarbatoare , pentru ca e un soi de suspendare a timpului, o incremenire a lumii , cel putin a lumii exterioare . Sa-ti cauti linistea , in primul rand , sa-ti aduni mintea , iar de o vrea Bunul Dumnezeu sa-ti cobori o tara minte in inima , e o stare aparte , iar asta nu se face cu zgomot , fie si pe fond muzical , caci mintea tinde sa se imprastie !
Toate bune tie !