View Single Post
Vechi 30.08.2011, 20:48:54
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
1.Cum trebuie sa-i spunem unui frate sau apropiat de ex. sa faca curat, sau alte lucruri care duc la orinduiala buna in casa fara a-L supara pe Dumnezeu, adica fara a-L ocari si ce trebuie sa facem daca nu sintem ascultati ?
Va referiti la cineva care locuieste in aceeasi casa cu d-voastra? Daca vreti sa fiti ascultat e bine "sa-l duceti cu zaharelul" :) Nu-i bine sa-l cicaliti non-stop spunandu-i: "fa aia, fa asa, nu fa asa", caci el va bloca informatiile repetitive, mai degraba ii spuneti "mi-ar place ca ..." sau "ma simt mai bine atunci cand e ordine..." , adica il lasati pe el sa constientizeze ca nu e bine si sa ia el decizia sa faca curat. Nu faceti curatenie si in locul lui, ca-l veti obisnui prost.

Citat:
2. Daca de ex. cineva imi spune: ,,Spune-i ca eu nu sint, ca am plecat ca nu-s acasa
hmmm.... spuneti-i : "am sa-i transmit ca l-ati cautat", iar dupa ii ziceti persoanei respective sa nu va mai puna in astfel de situatii, sa fiti nevoit sa mintiti, caci nu o veti mai face.

Citat:
... cind esti la liceu si ai vazut cine a spart de ex. geamul si profesoara te intreaba, adica sa minti pentru el, cum trebuie sa procedam?
Domnul Mihnea Dragomir v-a dat un sfat bun, in mod normal, in situatia asta trebuie sa spuneti adevarul. Acuma, daca as fi pusa eu in situatia asta, mi-ar fi greu sa spun numele acelui elev eventual i-as spune: "doamna mi s-a parut ca e un elev din clasa X". Sa cerceteze ei mai departe :) insa eu ma duc la respectivul si-l conving sa-si asume vina.

Last edited by ioanna; 30.08.2011 at 21:01:58.
Reply With Quote