View Single Post
Vechi 31.08.2011, 14:26:27
Adriana3 Adriana3 is offline
Banned

Data înregistrării: 12.01.2010
Locație: Turma Bunului Pastor
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
Draga mea, uite ce spune Biblia in legatura cu femei preoti (prezbiteri):

""Lui Tit, adevăratul fiu după credința cea de obște: Har, milă și pace, de la Dumnezeu-Tatăl și de la Domnul Iisus Hristos, Mântuitorul nostru.
Pentru aceasta te-am lăsat în Creta, ca să îndreptezi cele ce mai lipsesc și să așezi preoți prin cetăți, precum ți-am rânduit:
De este cineva fără de prihană, BARBAT al unei femei, având fii credincioși, nu sub învinuire de desfrânare sau neascultători.
Căci se cuvine ca episcopul să fie fără de prihană, ca un iconom al lui Dumnezeu, neîngâmfat, nu grabnic la mânie, nu dat la băutură, pașnic, nepoftitor de câștig""
(Tit 1: 4-7)

"" Se cuvine, dar, ca episcopul să fie fără de prihană, BARBAT al unei singure femei, veghetor, înțelept, cuviincios, iubitor de străini, destoinic să învețe pe alții""
(1 Timotei 3:2)
Draga mea, vorbeste aici de femei? NU! Ce concluzie putem trage de aici? Preotia in Noul Testament era exclusiva barbatilor. Doar nu o sa zici ca aceste epistole ale lui Pavel nu sunt inspirate de Duhul Sfant pentru ca asta ar fi o erezie. Doamne ajuta!
In primul rand vad ca aici se vorbeste despre episcopi.
In al doilea rand, episcopii de azi respecta cele de mai sus?
In al treilea rand, nu ati facut ceea ce v-am spus pentru a va mai raspunde, adica sa reuniti intr-o postare cele ce v-am zis deja despre subiect, ca atare nu va raspund pana nu faceti mai intai cele ce v-am spus.