Citat:
În prealabil postat de ioanna
e gratis diavolii sunt cel mai bun model de altruism pentru om, doar ei se ajuta gratuit reciproc pentru a-si indeplini obiectivul, oamenii o fac mai rar. Stii ce mi se pare usor amuzant la Biserica ortodoxa pe stil vechi ( n-am nimic cu oamenii in sine) ? Ca l-au facut Sfant pe cel care a decis sa formeze aceasta biserica, cel care s-a razvratit si a dezbinat lumea a fost canonizat, cel care a preferat apararea " Sfantului Calendar Iulian", in detrimentul credintei, a spiritului si a literei invataturii ortodoxe.
|
De ce usor amuzant? Era logic sa-l canonizeze pe Glicherie daca el a infiintat aceasta institutie numita(dupa capul lor) "Biserica Romana Ortodoxa de Stil Vechi". Eu am inteles despre acest Glicherie ca la inceput era de acord cu schimbarea calendarului, ca nu s-a impotrivit din prima, ci cand a inceput sa se revolte a fost pentru ca nu a fost el ales Mitropolit. Inca ceva, stiti ce sustin cei de la Slatioara si mirenii de pe vechi? Ca de la moastele sale curge mir si ca se petrec minuni...