Citat:
În prealabil postat de catalin2
Cam asa se intampla, mai intai isi pune cineva intrebari, apoi apare o mica indoiala, apoi adevarul e pe undeva la mijloc si in final adevarul e doar la stilisti.
Sper ca sa nu faci si tu asa.
|
Nu. Nici nu am adoptat ideile lor, nici nu cred ca e adevarul la ei. Eu doar am enumerat niste aspecte care mi-au atras atentia. Doamne fereste, cum sa dispretuiesc Biserica in care m-am nascut si am crescut ori sa cred ca in BOR nu exista har si Duh Sfant?! Dupa cum am spus, mirenii sunt credinciosi sinceri, conducatorii lor sunt problema. Simplul fapt k Dumnezeu m-a ajutat de atatea ori cand am trecut sa ma inchin la o biserica de pe stil nou, faptul ca sunt in comuniune cu Athosul, Ierusalimul, Serbia si Rusia spune muilte. Sau stilistii si pe aia ii considera eretici? Si mai e ceva: mie nu mi se pare ca exista vreun strop de smerenie in BOSV. Dar deloc!
Acestea sunt chestiuni pe care trebuie sa le intelegi fiind luminat de Sfantul Duh. De asta e bine sa citim acatistul acestuia sa ne lumineze mintea. Ura si revolta nu-s niste solutzii nicidecum.
Stii ce e cel mai greu? Ca tatal prietenului meu numai asta stie sa vorbeasca zi si noapte. Deviza lui:"cele bune sa se-adune, cele rele sa se spele". El cu mama pr meu s-au certat de atatea ori mai ales in Ajunul Craciunului si ea si-a aparat cu indarjire ideile insa in ultima vreme ii cam tine isonul. E greu sa stai cu unul atat de limitat si sa vezi k nu ai cu cine conversa normal, oricate argumente i-ai aduce, ca el tot pe-a lui o tine si mai baga strambe ca preotii nostri cununa la lasatul secului ori in ajunul Taierii Capului Sf Ioan Botezatorul, ca suntem botezati prin stropire etc. I-am si zis:"nene, numai de asta trebuie sa vorbim? de ce va apucati sa-i judecati dv pe preoti??! tineti-va parerile pt dv si nu ma mai bateti la cap!"