Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu
Nu ce a vrut să zică, ci ce a zis literalmente. Tu ai sucit exact ce a scris el.
|
Eu te-am intrebat ce a vrut sa zica el. Nu poti da un raspuns sti de ce nu? Deoarece nu poti vedea.
Citat:
Îi spune " Evanghelia după Luca" pentru că a scris-o Luca. Dacă ar fi fost scrisă după cum vrea Neagu, s-ar fi numit " Evanghelia după Neagu". Și vezi că în Biblia ta ortodoxă nu apare conjuncția că, ci simplu:
"Și Iisus i-a zis: Adevărat grăiesc ție, astăzi vei fi cu Mine în rai." (Luca 23,43)
Dacă muți virgula (oricum inexistentă în original) un cuvânt mai la dreapta, se schimbă tot sensul frazei și se duce pe râpă toată " nemurirea sufletului".
|
Domnule daca consideri Nt o carte perfecta inseamna ca si aceasta evanghelie este perfecta. Dar nu e perfecta daca a bagat cuvantul astazi nejustificat in text ca sa lase loc la confuzii!
Citat:
A folosit o legendă necreștină, că nu se adresa creștinilor, ci evreilor... de aceea. 
|
Cred ca si tu razi de ce ai scris...In primul rand evanghelia a fost adresata poporului evreu. Dar ea este adrtesata si noua celor din ziua de azi! Apoi Iisus nu vroia sa-i amageasca pe evrei!
Citat:
Creștinii cred în majoritate că papa e infailibil. Au dreptate?
Ideea aceasta e "nouă", cam de pe vremea când a fost scrisă Biblia.
|
Ideea nu e noua ea a aparut dupa anul 900! Apoi te inseli doar catolicii cred asta! De aici a aparut si marea schizma. Asta a fost prima mare erezie care a avut continuitate. Oricum cand a aparut ea era o idee noua poti verifica! Si nu era inteleasa decat de cei care apartineau de Roma adica de putini crestini!