Citat:
În prealabil postat de Man Teo
1. Fa curat cu mainile tale
2. Depinde care e pedeapsa, nu ai specificat-o.
Intrebare limita:
Esti femeie romanca sau copil marisor, cum esti, in timpul razboiului, barbatul, tatal e plecat.
Vin doi rusi si i-ti cer adapost si ii iei, caci e scris sa i-ti iubesti dusmanul.
Vin apoi doi nemti inarmati si intreaba daca ai vazut cumva doi rusi,
si se uita iscoditori.
Aliatii la momentul respectiv sunt nemtii.
Ce face credinciosul in drumul spre mantuire?
Sunt zece porunci la credincios.
Pe una trebuie sa o calce, si sa cada ca o frunza.
Pe alta trebuie sa o respecte si sa inverzeasca frunza, si totusi atunci calca pe alta.
Ce faci? Cum faci in cele mici, daca nu stii in cele mari?
|
Le-aș spune germanilor că n-am văzut niciun rus și că, dacă voi afla unde sunt cei căutați, le voi da eu de știre. În acest caz, aș minți având conștiința foarte împăcată, mulțumind chiar lui Dumnezeu pentru că m-a învrednicit să pot salva două vieți. Nu i-aș trăda pe cei care mi-au cerut ajutorul și mi-au acordat încrederea! Nu i-aș da în mâinile adversarilor, orice ar fi, chiar dacă germanii ar fi aliații patriei mele și chiar dacă eu însămi sunt, după tată, de origine germană. Într-o astfel de situație, esențială este salvarea celor aflați în pericol, pentru că "dragostea acoperă mulțime de păcate".
Să ne gândim la Rahav, cea care i-a adăpostit în casa ei pe cei doi spioni israeliți, salvându-i astfel de la moarte.
Cred că trădarea este cel mai josnic păcat... Cel ce-și trădează semenii Îl vinde pe Hristos!
"Acesta este unul dintre motivele pentru care eu cred în creștinism: e o religie pe care n-ai fi putut-o născoci." (C. S. Lewis)
Câteva gânduri scrise de mine:
http://www.ortodoxiatinerilor.ro/iis...-duhovniceasca