View Single Post
Vechi 01.09.2011, 00:30:21
laurastifter laurastifter is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2008
Locație: România
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Sanduu Vezi mesajul
Buna la toti, am niste intrebari si va rog sa ma ajutati cum trebuie corect de facut principalu, cum ne invata biserica noastra.
1. Cum trebuie sa-i spunem unui frate s-au apropiat dex sa faca curat, sau alte lucruri care duc la orinduiala buna in casa fara al supara pe Dumnezeu, adica fara al ocari si ce trebuie sa facem daca nu sintem ascultati ?
2. Daca dex cineva i-mi spune: ,,Spunei ca eu nu sint, ca am plecat ca nu-s acasa" s-au cind esti la liceu si ai vazut cine a spart dex geamul si profesoara te intreaba, adica sa minti pentru el, cum trebuie sa procedam?
sa spunem adevarul ? ca nu el este aici (astfel se va supara pe mine ) s-au sa mintim si astfel il suparam pe Dumnezeu?
MErsi Anticipat
La punctul 2, în legătură cu anumite situații în care suntem aproape constrânși să mințim:
Dacă cineva dorește să scape de un musafir plictisitor și ne roagă să spunem că nu este nimeni acasă, cred că putem proceda exact așa cum a spus colega noastră Ioana Andreea: nu deschidem ușa. :)

În privința situației de la școală, cred că este bine să nu-ți pârăști colegii! Cred că este mai moral să spui o minciunică ("N-am văzut, domn' profesor, cine a spart geamul, că v-aș fi spus"), decât să provoci un conflict între profesor și colegul tău, ba chiar și între colegul respectiv și părinții cărora, la prima ședință, li se va spune din ce motiv a fost sancționat copilul lor... De ce să provocăm noi conflicte și probleme? Cred că mult mai mult îl poți ajuta pe colegul care a spart geamul, dacă vei ascunde greșeala lui și, după ce va pleca profesorul din clasă, îi vei atrage atenția că fapta lui este incorectă și chiar îl vei avertiza că tu nu-l vei mai apăra altă dată, fiindcă nu vrei să-i minți pe domnii profesori. Cred că, având această atitudine indulgentă și creștinească față de colegul tău, îl vei ajuta să-și regrete și îndrepte comportamentul.
Știi cum a spus Mântuitorul: dacă aproapele nostru greșește, îl mustrăm mai întâi atunci când suntem singuri cu el, apoi mai chemăm doi sau trei martori...

Dumnezeu să fie cu tine!
Din ceea ce scrii, cred că ești elev. :) Dacă da, îți doresc muult succes în noul an școlar!
"Acesta este unul dintre motivele pentru care eu cred în creștinism: e o religie pe care n-ai fi putut-o născoci." (C. S. Lewis)
Câteva gânduri scrise de mine:
http://www.ortodoxiatinerilor.ro/iis...-duhovniceasca
Reply With Quote