View Single Post
Vechi 21.08.2007, 12:54:52
marilena12 marilena12 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.08.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de urzicuta
Anca,sper ca nu ai nimic personal cu mine..nici macar nu ne cunoastem,oare e gresit din partea mea ca incerc sa demasc niste falsi calugari,niste umerase pentru rasa calugareasca?Draga Anca manastirile din Oltenia sunt pline de astfel de oameni,descrisi mai sus.Intelesesi?
Sper sora mea, ca nu te-ai referit la manastiri din Oltenia, cand ai spus despre blestematiile alea, cu colegul de camera-iubitul episcopului...Sa ma ierte Dumnezeu, de 2 ani locuiesc in Craiova si merg aproape saptamanal la manastiri din Dolj sau Gorj, chiar nu as vrea sa am in suflet banuiala despre vreun arhiereu...sau chiar monah simplu! Oooofff, de cate ori ma duc la Bucuresti la spovedit, numai asemenea lucruri am de spus, tot soiul de treburi despre X sau Z monah, preot sau arhiereu, despre care tot aud una si alta! E greu sa nu te smintesti, chiar si neputand uita si incercand sa-ti dai seama despre care parinte ar fi vorba, ce o fi facut, etc.
Am auzit si eu muulte lucruri defaimatoare, si despre unele stiu sigur ca nu sunt adevarate, despre altele mi-a spus parintele duhovnic ce stia si sfintia lui, si m-am convins ca sunt si incercari de defaimare. Acum, eu nu spun ca nu este adevarat ce spui tu, stiu cum este sa auzi sau sa vezi cate ceva urat, insa cred ca aici rebelu are dreptate cand spune ca e mai bine sa nu stim nimic. Eu cred ca daca ajungi sa afli asemenea lucruri, e foarte greu sa nu judeci macar cu gandul, sa nu te faci partas la defaimare, doar spunand altuia ceea ce stii tu. Si mai ales, Dumnezeu stie care este nevointa fiecaruia, daca ceea ce am aflat eu de X calugar, nu este adevarat, atunci nu pierd si sufletul meu si pe acela al cui ma asculta, prigonind un monah nevinovat? Cel mai mic rau care iese din a afla lucruri urate care se petrec sau doar spun unii ca se petrec in manastire/biserica, este ca ne pierdem curatia inimii si nevinovatia si ne facem usa deschisa pentru a primi si alte asemenea desertaciuni care poate vor fi reale, poate nu vor fi, oricum nu putem sti sigur si oricum, nu conteaza, o data ce nu le putem noi demasca in mod real sau indeparta de biserica. Toate, cu voia Domnului se petrec, sa nu lasam pe vrajmasul sa ne sminteasca ci pe Domnul sa ne ia de mana pe calea cea mai dreapta! Doamne, iarta-ma, am atatea pacate, unde sa-l mai pun si pe acela, ca m-am intrebat despre care episcop vorbesti si care sunt staretii cei nevrednici din Oltenia?! Luati aminte la mine si sa nu faceti asa, sa-L lasam pe Dumnezeu sa separe oile de capre atunci cand va dori El. Urzicuta, sa nu te superi pe mine!
Doamne ajuta!
Reply With Quote