Impresia pe care mi-o fac Paraziții și hip-hop-ul în general este că au găsit o formulă de succes speculând și amplificând dorința de protest, de revoltă a tinerilor, plăcerea de „a spune pe bune” tot ce le trece prin minte, folosind cuvinte triviale, disprețuind autocenzura, vrând să dea impresia că prin astfel de formule spun lucruri incomode, că scot la iveală adevărurile ascunse cu grijă de ipocriți.
Părerea mea este că ei înșiși sunt nesinceri, că nu caută decât o formulă de succes, găsindu-și o nișă pe piața audio.
Găsesc nesinceritate și lașitate în felul acesta de protest, care e plin de ură la adresa altora, pentru care întotdeauna altcineva e de vină pentru tot răul. Iar noi, „cei buni”, le aruncăm în față, cu ură și sarcasm, la modul cel mai vulgar, tot ce credem despre ei.
Mai mult, mi se pare o blasfemie a-L lua ca aliat pe însuși Hristos, care, știm bine, chiar și când îi critica pe farisei, o făcea plângându-i (nu înjurându-i).
Parcă încearcă să facă treaba lui Dumnezeu folosind metodele și stilul diavolului.
Edit: Rezultatele acestei culturi se văd în stilul pe care-l adoptă adolescenții și tinerii de azi: nemulțumiți de tot, urându-i pe ceilalți, lipsiți de idealuri, de dorința de trăi cu rost (v. așa-zisele revolte din Anglia și Germania)
Last edited by N.Priceputu; 01.09.2011 at 10:37:45.
|