View Single Post
Vechi 21.08.2007, 13:43:51
rebellu007's Avatar
rebellu007 rebellu007 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.08.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vsovi
Citat:
În prealabil postat de anita
Citat:
În prealabil postat de urzicuta
..si eu as vrea sa nu se mai auda despre astfel de fapte..e ingrozitor,ma bucur ca intelegi..nu cred ca se smintesc asa usor cei care stiu despre dreapta credinta.Eu as vrea sa nu mai imi dati ocazia sa povestesc nimic legat de subiectul asta.Nici eu nu povestesc cu placere....sper in schimabarea regulilor ..sa vina un patriarh caruia sa-i pese,sa fie informat corect sa ia masuri severe,sa curete ograda lui Dumnezeu.
Si te sfatuiesc ,ca ceea ce ai spus defaimator despre calugari si manastiri ,sa alergi la duhovnic si sa-i spui ,cu multa parere de rau.
Asta pentru salvarea sufletului tau.
E bine ca noi sa nu dezvaluim faptele rele ale semenilor nostri ,chiar daca am vazut ceva rau sa nu spunem ,mai mult , ce am auzit de rau sa nu spunem la nimeni .
La a doua venire a Mantuitorului vom da seama si de ce am scris si prin scrierile noastre am smintit pe cei din jur.
E bine ca pe forum sa nu ne aflam in treaba cu discutii care nu aduc nimic bun .Aceste discutii trebuie sa fie ziditoare pentru suflet ,si cand scriem ceva sa gandim inainte.
anita draga, pentru ce atata msiter shi ascunzish... ce se spune de catre cei ce cunosc! nu sminteshte pe nimeni, degeaba tot umbla rabelu007 cu frica de sminteala, ca doar nu ai voie sa marturiseshti stramb sau mincinos impotriva aproapelui tau, asha ca nu shtiu de ce ne indeamna sa tainuim pacatul ca daca il tainuim partashi acelora ne facem........ Dar este adevarat ca parashul abea ashteapta sa ne apucam cu totzii sa scoatem paiele (smarcuri de foc) din ochii altora shi din ortodoxie sau manastiri iar barnele noastre din ochishorii noshtrii sa nu le vedem... asha ca anita, poate ca e bine sa le dam curaj viitorilor calugari sa ceara sa plece in alta parte daca observa sau sunt supushi la abuzurile patimilor maimarilor lor shi sa nu se lase terorizatzi shi distrushi sufleteshte, deznadajduitzi, adica sa capete curajul de a-shi gasi un loc unde sa fie intaritzi duhovniceshte shi nu un loc unde sunt taratzi spre iad....... iar daca nu sunt manastiri asha cum doresc ei, sa-shi construiasca aceshtia shi sa nasca sfintzi shi nu nebuni de cap cum bine spunea Parintele Arsenie Boca catre femei shi tinere despre barbatzii curvari, betzivi, manioshi, mincinoshi care fac scandal shi bat femeile shi copiii, barbatzi obijnuitzi... dar atunci cum i-ar fi numit parintele pe astfel de fratzi de manastire?... a spus foarte clar: "Vretzi sfintzi?" "Nashtetzi-i"!..........

ory,
dumneata intzeleg ca doreshti sa ne vedem ca oameni pe pamant, sa avem shi o abordare pshihica, psihologica a crestinismului din noi, sa ne dem seama ca suntem cu nevoi fireshti, intelectuale shi trupeshti, deci dorind dumneata sa ne explicam nu numai filozofic ci shi medical shi practic shi shtiintzific tot ceea ce tzine de capacitatzile psihosufleteshti ale omului dintre oameni, ale omului cu nevoi obijnuite din societatea in care traim, cu servici shi plimbare, cu concediu shi weekend, facand fatza shi explicandu-ne realist tot ce ne inconjoara, practic shi fara pareri shi vorbarie, fara iluzii desharte....

Poi chiar acest lucru il vrea shi creshtin-ortodoxia shi Dumnezeu de la noi dar prin neacceptarea teoriilor mincinoase ale metempsihozei, a celor mai vechi sau a celor mai noi, sau pshihologii freudiene care le spunea apropiatzilor fiind invitat de o universitate americana ca le-a dat acestora ciuma, shi ei l-au primit cu entuziasm, sau medicina pavloviana care elimina mintea shi introduce reflexul ca pe singurul mecanism psihic... pe ideea ca animalele n-au minte... dar atunci cum itzi explici ca puii de carnivore crescutzi in gradina zologica nu sunt agresivi shi dushi jungla ar muri de foame, deci nu au minte animalele? ca doar parintzii lor ii invatza ce sa manance, cum sa atace, shi tot ce trebuie sa faca in jungla unde daca nu invetzi cat mai repede, mori.... deci daca animalele aveau doar instincte shi nu minte atunci si puiul din gradina zologica ajuns matur, trebuia bazandu-se pe instincte sa manance shi sa se descurce in jungla, dar nu poate, nu are elementele fundamentale pe care le dobandeshti intre parintzi, in turma,... deci teoria ca animalele n-au minte shi ca asculta de instincte e falsa, ele asculta shi fac mai mult ce i-a invatzat parintzii lor........

Dar atunci noi, care avem nu numai minte mult mai multa pe langa instincte, dar avem shi vorbire shi cuvinte shi grai, atunci ce sa facem?, sa credem ca Dumnezeu in cuvintele pe care ni le-a dat nu s-a gandit la pshihic shi suflet?, ca nu ne-a invatzat la a trai ca oamenii intre oameni? S-a gandit la mult mai mult decat atata, a iubit ne ridica chiar spre Dumnezeu prin smerita smerenie, prin ascultare, shi a trai in binecuvantarile Sale adica la negraita iubire shi desfatare prin pazirea poruncilor shi pastrarea Cunoasterii adevaratului Dumnezeu....

Deci firea noastra trebuie sa priceapa odata ca doar firea noastra pe care ne-o comunica Domnul este valabila, pentru ca Acela care a facut-o, tot Acela o shi cunoashte shi o curatzeshte pentru ca o shi iubeshte cu dragoste mai mare decat dragostea celui mai mare sfant pentru Dumnezeu, asha iubeshte Dumnezeu pe cel mai mare pacatos dintre oameni... shi deci nu teoriile unora care shi-au spus doar pareri sunt valabile...

Dar este shi foarte greu intr-adevar sa ajungi sa cunoshti Adevarul ca foarte multzi se ridica in numele Sau, ash zice, chiar ma gandesc uneori cum ca tozti ne ridicam in numele sau shi smintim... ca nu este unul sa nu gresheasca shi desavarshit sa fie, poi daca Domnul le gaseshte pacate shi ingerilor sai cei mai inaltzi... dar ingeri rugatori ne vrea shi pe noi, pe totzi ne vrea Domnul avand aripile postului shi ale milosteniei cat mai frumoase shi curate, shi cine este cel care inainte de toate, asta cere de la Dumnezeu sa ajunga, daca nu calugarul? Shi pentru ce? Tocmai pentru ca vreodata sa ajunga shi el sa fie inger pazitor, trimis la tine sau la mine, a celor din lume sa ne ajute prin rugaciune, ca noi sa nu calcam stramb, sa nu ne pierdem sufletul pacatuind shi apoi patimind....

Deci fiecare ne luptam cu metempsihoza shi spiritismul... ca e in lume sau in manastire... ca unde este smerenie shi rugaciune acolo este manastire! nu ca ash sti sa ma smeresc sau ca tzin minte vre-o rugaciune, desi am shi eu tentative de acest fel, dar macar spun astea ca ma gandesc ca macar asha sa ma apropiu putzin cate putzin de adevar...

Nadejdea-mi este Tatal, scaparea imi este Fiul, acoperamantul Duhul Sfant!
Doamne-ajuta!
frate draga,
la nimic nu-ti folosesc cunostintele tale daca nu realzezi cata sminteala provoaca aceste expuneri. esti orbit in propria-ti cunoastere.
cati calugari crezi tu ca intra fratioare pe net sa citeasca gogomaniile unora dintre noi? nu vorbi numai ca sa te auzi. se vede ca-ti place sa vorbesti si, uneori, o faci chiar bine. insa nu e suficient. crede-ma ca nici un calugar nu se foloseste de net oricat ati vrea sa-i "ajutati" sa fuga din calea asupritorilor... ce-i cu voi mai fratilor? chiar nu realizati? pai in ascultarea de duhovnic se spune clar: cand invataturile si faptele duhovnicului nu sunt intru Hristos fugi de mananca pamantul. cine-i opreste sa plece? n-am vazut nici temnite, nici lanturi la manastiri. cine-i opreste sa schimbe macazul?
eu zic sa va revizuiti parerile si sa nu mai umblati cu tampenii care sucesc mintile bietilor ucenici. cum sa mai aiba curajul sa mearga in manastire cand va citesc ineptiile? invatati-i de ce sa se fereasca altfel nu prin blamarea manastirilor si a monahilor.
nu sminteste pe nimeni!? in cata inselare te afli draga frate cand afirmi acestea! nu numai ca sminteste pe cei slabi dar ii tulbura pana si pe cei care sunt adanc infipti in credinta. esti departe draga frate... departe. intr-o zi o sa intelegi. iarta-ma te rog!
Domnul sa te lumineze!
Reply With Quote