View Single Post
Vechi 01.09.2011, 13:39:25
Theodor_de_Mopsuestia
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de LaPetiteMoc Vezi mesajul
Motivul era legat de credinta. Mereu gasea replici taioase si nejustificate la adresa ortodoxiei, desi ea nu frecventa nici biserica ei.

In mod intentionat, pe un ton mieros, imi propunea activitati in zile de sarbatoare cand stia ca ma duc la Biserica. Sau in timpul postului Pastelui trecea pe la mine ca din intamplare sa-mi aduca rulada de carne facuta de mama ei etc etc etc...
Stimata doamna, va inteleg, dar nu e bine sa generalizati. Uitati-va de exemplu la cei mai activi si profunzi useri catolici de pe forum: fratele Mihnea, dl. Erethorn, d-na Nutucutu, la postarile domniilor lor, la intreaga lor atitudine echilibrata si crestina. Acum, hand on heart: chiar va imaginati astfel de lucruri in ce ii priveste pe credinciosi catolici precum cei enumerati?! Geenralizarile pot fi foarte periculoase. Foarte probabil, persoana e....scuzati, dusa cu pluta, daca v-a dat foc la casa. Doar satanistii si, probabil, martorii lu' "iehova" iau credinta ca motivatie a unor actiuni perfect imbecile si asociale.
Ca sa inchei intr-o nota de umor, ca tot e "adversarul meu de sah", d-l Catalin, pus pe glume, la postarea anterioara: uitati-va la avatarul meu: credeti ca seman cu imaginarul geonosian Poggle the Lesser, in viata reala?! (Doar la talentul tehnic...). Serios acum, uitati-va putin pe topicul cu "catolicii si ortodocsii fac binele impreuna", si meditati putin asupra topicului insusi, si mai ales asupra duhului in care oameni cu credinte de-fapt-nu-asa-de-diferite fac lucrarea lui Dumnezeu in lume, adica Binele, impreuna.
Cu respect.
Reply With Quote