View Single Post
Vechi 01.09.2011, 15:02:36
vsovivi vsovivi is offline
Banned

Data înregistrării: 09.10.2008
Locație: Insectharul ortodox, în nepocăibilul pocăibil și pocăindu-se tainic.
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cz4000 Vezi mesajul
Tot nu mi-ai raspuns la ce se refera astea:

1583 Sinodul pan – ortodox din Constantinopol condamna si pune sub anatema noul calendar

1587 Sinodul pan – ortodox din Constantinopol condamna si pune sub anatema noul calendar

1593 Sinodul pan – ortodox din Constantinopol condamna si pune sub anatema noul calendar

1670 Patriarhul Dositheos si Sfintul Sinod al Ierusalimului condamna noul calendar

1827 Patriarhul Ecumenic Agathangelos si Sfintul Sinod condamna noul calendar

1895 Patriarhul Ecumenic Anthimos VII si Sfintul Sinod condamna noul calendar

1902 Patriarhul Ecumenic Joachim III si Sfintul Sinod condamna noul calendar

1903 Patriarhul Damianos si Sfintul Sinod al Ierusalimului condamna noul calendar

1903 Sfintul Sinod al Bisericii din Rusia condamna noul calendar

1903 Sfintul Sinod al Bisericii din Romania condamna noul calendar

1903 Sfintul Sinod al Bisericii din Grecia condamna noul calendar

1904 Patriarhul Ecumenic Joachim III si Sfintul Sinod condamna din nou noul calendar

1919 Sfintul Sinod al Bisericii din Grecia condamna iarasi noul calendar

Ca sa inteleg cum se face ca “în sfintele canoane nu există ceva care să condamne schimbarea ceasurilor”.
Păi nu ți-am explicat? Dar tu fluturi ceva ce nici dumneata nu pricepi dar invoci, ca și cum cineva ar fi osândit mișcarea ceasurilor înainte sau înapoi, dar ți-am zis nu de la mine ci de la sfinții 3 Ierarhi: ''NU EXISTĂ CANOANE CARE SĂ CONDAMNE SCHIMBAREA CEASULUI SPRE ÎNAINTE SAU ÎNAPOI''

Deci eu cred ce zic ei de la Domnul și nu ce invoci dumneata fără a pricepe.

Și tot ei au mai zis că ''ASCULTAREA E MAI MARE CA JERTFA.''

Deci fiecare poate să pomenească el când vrea el sfinții pe care-i consideră de cuviință spre a fi pomeniți, bine măcar că-i pomenește spre ajutorul lor pentru el.

Dar corect ar fii ca ei să fie pomeniți la sărbătoarea lor așa cum este ținută în Cer ca să fie așa și pe Pământ, dar nu se poate decât dacă Sfântul Sinod al BOR hotărăște revenirea cu 13x24 de zile îndărăt, căci nu e de capul fiecăruia, și nu ca să facă pe plac stiliștilor sau rușilor sau grecilor sau celor ce sperie credincioșii cu anateme și canonae false, căci pe cele drepte le-au lepădat, ci ca să fie ei în aceiași binecuvântare cu Cerul.

Dar nu există ceva de osândit dacă Sfântul Sinod amână această revenire, căci nu există canon care să condamne mutarea ceasurilor. Dar voi nu vreți să pricepeți... și dacă nu vreți, atunci vreți ceartă. Ce artă? Păi artă marțială și joială, ca fariseul care se credea mai ceva ca alții, postea el marți și joi și făcea milostenie ca să fie văzut de oameni. Marți anul ăsta, și apoi la anul, joi pe programul doi.

Deci dacă ai fi citit ai fi observat că ți-am răspuns, dar poate nu așa cum te-ai fi așteptat sau cum ți-ai fi dorit, ci așa dumă cum este scris în Cer așa și pe Pământ.

Așa că nu te mai prefă că nu ți s-a răspuns, ci am fost chiar foarte explicit, chiar prea explicit. Dar sunt prea puțini cei ce cred și sunt serioși ca să înțeleagă.

Oricât se străduie unii să condamne una sau alta, ceea ce e de condamnat este ipsita neschimbabilă care cere jertfe ca să creadă...

Păi nu era de datoria fiecăruia ca să caute Viața pe Cale? De ce voi o căutați în vale? Știți voi care vale:

''Și dacă voi umbla prin valea morții, nu mă voi teme de rele căci Tu cu mine ești!''

Mulți se cred cu Dumnezeu când colo ei sunt sculișoare sculate în mâna satanei ca să osândească pe cei aleși! Să loveasăcă în țepușe... neștiind că se rănesc tot mai adânc și orbesc în cele din urmă exact ca cei veniți la ușa lui Lot... și apoi o ademenesc pe femeia lui Lot cu canoanele și cu iluzia vremelniciilor, pofta ochilor și trufia vieții: semeție și desfrânare, căci atât au adunat cei ce bolborosesc la nesfârșit lucruri invocând mereu ceea ce nu ascultă, nu țin și nu înțeleg: Vina altora, ca să se scape ei de pedeapsă. Nu veți scăpa așa cu niciun chip celebru!

Mai bine smerindu-vă și umilindu-vă crezând, ați da voi dreptate celor ce au și nu ați ține mereu ca să le dați viceversa, vicentoarsa, viceglobul pământesc. Fiindcă nu există niciun glob de pământ, iar când va striga cineva STOP JOC! veți fi prinși în gaura de vierme trecând în timp de la un ceas la altul fără să vă dați seama pe unde vă aflați... exact așa ca în Pierduți în Spațiu.

Last edited by vsovivi; 01.09.2011 at 15:09:09.
Reply With Quote