Citat:
Īn prealabil postat de ioanna
Toti duhovnicii s-au exprimat impotriva ecumenismului privit ca sincretism religios, deci s-au pronuntat pentru pastrarea nealterata a credintei, insa asta nu inseamna ca trebuie sa ne izolam intr-un “turn de fildes” si sa nu luam parte la dialogul interconfesional, caci aceste intalniri pot viza (si) aspecte laice, ce ne preocupa si pe noi. Daca intalnirile sunt pentru a dezbate dogme, atunci sunt de prisos, caci nimeni nu va absorbi credinta celuilalt, nici nu va exista o disolutie a religiilor, insa daca problemele sunt de alta factura, discutiile pot fi benefice.
Perfect, toti sa urmam acest sfat, inclusiv tu si Antonia :) Niciodata nu trebuie sa lasi ca un preot nevinovat sa fie acuzat pe nedrept si calcat in picioare. Daca madamme Antonia va continua pe aceeasi linie facand trimitere catre articole rau intentionate, care doar lanseaza supozitii (fara probe) si insinuari perfide, voi raspunde de fiecare data, mai ales ca e vorba de mitropolitul care ma reprezinta.
|
Iar eu voi lua atitudine de fiecare data cand se va face propaganda ecumenista pe acest forum care, pana una alta, se numeste
crestin ortodox, nu ecumenist. Sfaturile Sfantilor Parinti sunt clare in ce priveste comuniunea cu alte confesiuni.
Pentru pacate personale fiecare isi scoate barna in fata cui trebuie. Iar in caz ca Biserica noastra este pe cale sa alunece in erezie, apoi avem datoria s-o spunem in gura mare, indiferent daca suntem preoti, calugari, ierarhi sau mireni. Sfantul Teodor Studitul spune clar ca ,,atunci cand credinta este in primejdie, porunca Domnului este de a nu pastra tacere.'' Nu spune sa asteptam, sa ne sfintim si dupa aceea sa marturisim adevarul.
Avem o mare comoara si nu stim s-o pretuim: credinta ortodoxa. Cei care vor sa dialogheze cu noi sunt deranjati exact de puterea credintei ortodoxe atunci cand este tinuta ca la carte. Nu ne-ar putea prosti pe fata daca am fi cu adevarati ortodocsi. S-ar intampla minuni care i-ar pune pe ganduri. Asa, cu o credinta de suprafata, corecta politic, vor face strainii tot ce vor dori din noi.
Infiltrarea masonilor in BOR nu e o noutate. Incepand cu gradul 25, ei stiu clar ca se inchina lui satana. Si totusi nu se sfiesc sa ocupe ranguri ierarhice si sa duca Biserica lui Hristos intr-o directie gresita. Evident, toate acestea se petrec si ca urmare a pacatelor poporului. Niciodata in istorie nu au existat atatea avorturi, atata desfranare si atata vrajitorie ca acum. Omenirea este reeducata sa-l primeasca pe antihrist, chiar daca nu i se mai spune direct, ca pe vremea comunistilor, ca ,,Dumnezeu nu exista''.
Ce trebuie sa faca un crestin in aceste vremuri? Pai daca vom cauta sa fim mereu ,,in pas cu moda'', ajungem sa nu-I mai fim placuti lui Dumnezeu. Deci cred ca e corect sa ne atentionam unii pe altii si sa luptam sa ne mantuim noi insine.
Sincer, nu am nimic cu tine, Ioanna, dar nu-mi place ca prea iei apararea ecumenistilor.