Citat:
În prealabil postat de rebellu007
frate draga,
la nimic nu-ti folosesc cunostintele tale daca nu realzezi cata sminteala provoaca aceste expuneri. esti orbit in propria-ti cunoastere.
cati calugari crezi tu ca intra fratioare pe net sa citeasca gogomaniile unora dintre noi? nu vorbi numai ca sa te auzi. se vede ca-ti place sa vorbesti si, uneori, o faci chiar bine. insa nu e suficient. crede-ma ca nici un calugar nu se foloseste de net oricat ati vrea sa-i "ajutati" sa fuga din calea asupritorilor... ce-i cu voi mai fratilor? chiar nu realizati? pai in ascultarea de duhovnic se spune clar: cand invataturile si faptele duhovnicului nu sunt intru Hristos fugi de mananca pamantul. cine-i opreste sa plece? n-am vazut nici temnite, nici lanturi la manastiri. cine-i opreste sa schimbe macazul?
eu zic sa va revizuiti parerile si sa nu mai umblati cu tampenii care sucesc mintile bietilor ucenici. cum sa mai aiba curajul sa mearga in manastire cand va citesc ineptiile? invatati-i de ce sa se fereasca altfel nu prin blamarea manastirilor si a monahilor.
nu sminteste pe nimeni!? in cata inselare te afli draga frate cand afirmi acestea! nu numai ca sminteste pe cei slabi dar ii tulbura pana si pe cei care sunt adanc infipti in credinta. esti departe draga frate... departe. intr-o zi o sa intelegi. iarta-ma te rog!
Domnul sa te lumineze!
|
acum deshi n-am intzeles mai munimc din aluziile domniei tale totushi incerc:
"la nimic nu-ti folosesc cunostintele tale daca nu realzezi cata sminteala provoaca aceste expuneri. esti orbit in propria-ti cunoastere."
afirmi ceva gratuit shi eu trebuie sa te cred?...fireshte
"cati calugari crezi tu ca intra fratioare pe net sa citeasca gogomaniile unora dintre noi? nu vorbi numai ca sa te auzi. se vede ca-ti place sa vorbesti si, uneori, o faci chiar bine. insa nu e suficient."
o simpla jignire, iertam, dar habar n-am la ce te referi... stii tu ceva, dar nu zici... ma smereshti un piculetz ca smintesc... ca zice domnia ta, shtii tu de ce...fireshte, ai vazut dumneata tulburarea produsa de mine in sanul manastirilor... ai intuit-o... shi tragi semnalul de alarma potrivit, iar pe mine ma pui la punct
"crede-ma ca nici un calugar nu se foloseste de net oricat ati vrea sa-i "ajutati" sa fuga din calea asupritorilor"
shti tu ca ei (calugarii) sunt in coliba cu capul in sac, nu-i asha? poi n-am zis ca sunt asupritzi ci ca despre cei tineri care sunt poate timoratzi shi nu zic nimic fiindca n-au unde sa mearga, poate sunt shi ai nimanui... dar shtiam ca n-ai voie sa pleci de capul tau ci trebuie sa indrazneshti si sa ceri duhovnicului sau superiorului... shi vezi ca nu eu spuneam ca am vazut sau auzit ci altzii de pe forum, eu am auzit doar zvonuri aberante carora nu le dau importantza... iar daca ar reushi cineva sa scape un astfel de micutz al Domnului, de cate o bruta cu un bolovan legat de gatul sau (cum am fost shi eu demulte ori) ce te deranjaza pe tine? Dar shtiu ca e foarte greu sa invingi timorarea shi frica shi rushinea pe care o ai in astfel de cazuri, daca ele exista... am zis ca nu shtiu fiindca nu m-am documentat... [/i]
"ce-i cu voi mai fratilor? chiar nu realizati? pai in ascultarea de duhovnic se spune clar: cand invataturile si faptele duhovnicului nu sunt intru Hristos fugi de mananca pamantul. "
deci te iei de mine ca smintesc dar tu le zici shi mai shi, adica sa fuga sarmanii de rup pamantul, careincotro,... poi eu spuneam doar sa se ceara de la Duhovnic sa mearga in alta manastire, daca tot spuneai ca sunt liberi sa plece oricand ca nu-i tzine nimeni cu fortza... ca sa dai bir cu fugitzii e cel mai rau...[/i]
"eu zic sa va revizuiti parerile si sa nu mai umblati cu tampenii care sucesc mintile bietilor ucenici. cum sa mai aiba curajul sa mearga in manastire cand va citesc ineptiile? invatati-i de ce sa se fereasca altfel nu prin blamarea manastirilor si a monahilor."
poi unii de pe forum asta shi facem, ne revizuim atitudinea, ne lepadam teoriile personale, dar blamarea manastirilor am impresia ca o vezi doar dumneata..., de ce sa blamezi pe cineva care se roaga shi pentru tine?
"nu sminteste pe nimeni!? in cata inselare te afli draga frate cand afirmi acestea! nu numai ca sminteste pe cei slabi dar ii tulbura pana si pe cei care sunt adanc infipti in credinta. esti departe draga frate... departe. intr-o zi o sa intelegi. iarta-ma te rog!"
multzumesc pentru ca faci afirmatzii despre randurile mele shi despre smintitorii de pe forum, dar te rog sa-mi shi impartasheshti din motivele shi argumentele pentru care le faci, adica pe ce argumente se bazeaza afirmatziile de sminteala, daca le observi atat de clar, ca sa pot/putem lua aminte... ca altfel pot shi eu afirma vrute shi nevrute... dar n-are nici un sens... e vorbarie cum spunea shi Ory,
deci daca sunt asha departe shi intr-o zi abea din viitorul indepartat o sa intzeleg, atunci cand voi fi shi eu luminat asha ca shi tine... despre faptul cum am adus sau unii de aici aduc atata sminteala... shi pentru cei tari in credintza... te rog ne iarta... ca cineshtie, poate ai dreptate... shi e chiar asha...
shi in acea zi am sa intzeleg ce? ca sunt departe? poi stiu ca sunt departe dar nu pentru ca ai constatat dumneata fara nici un argument cu foarte multa grija si mila de mine ci pentru ca patimile pe care le port cu mine sunt grele shi eu ashteapt mereu ziua de maine ca sa fac poimaine ce trebuia sa fac ieri... deci nu trebuie sa-mi portzi de grija pentru sminteala pe care mi-o provoc.... incurajand calugarii foarte tineri sa nu fie timoratzi shi daca nu gasesc ceea ce cauta, inloc sa fuga care incotro sa roage pe maimarii lor sa fie lasatzi la alta manastire unde nu se petrec lucruri asha cum a patzit el insushi... shi nu ii incurajez eu ci asha spun femeile mai deshtepte de pe forum care au adus vorba... ca poate ca asha ar trebui facut!