Citat:
În prealabil postat de marilena12
Da, daca te speli duminica in scopul de a fi curat la Sfanta Liturghie, o faci spre slava lui Dumnezeu! Pentru ca ipotetic vorbind, daca eu dimineata put a transpiratie nu ma pot duce asa la biserica si sa mut din loc nasul celui de langa mine care in loc sa se roage ii vine sa fuga. Si crede-ma, cunosc oameni care chiar nu au decat o pereche buna de pantaloni, si daca acestia se rup, trebuie musai cusuti. Au ce ar trebui sa faca, sa lipseasca la Liturghie?
Si apropo, te-ai gandit cumva ca aceste cuvinte nu imi apartin mie ci duhovnicului? Si ca nu le-am postat aici ca sa te conving pe tine?
Poti sa nu fii de acord cu mine, insa ar trebui sa intelegi ca se pot intampla situatii si situatii si ca ravna omului de a merge la biserica duminica o stie doar el si Dumnezeu, nu se cade sa analizam aici. Eu cred ca este foarte bine sa se spele omul dimineata, macar un dus scurt si pe dinti, mai cu seama vara, cand transpira.
Nu stiu cine pleaca la biserica duminica nespalat pe dinti sau pe fata. Si asta indiferent ca de anotimp. Si iarasi, nu stiu cine lasa in chiuveta vasele de la masa de pranz, eu spre exemplu le spal cand asfinteste, dar le spal. Altceva poate nu fac duminica, insa daca fetita mea isi pune mancarea pe cap (si se mai intampla cand are copilul un an), cu siguranta o spal pe cap.
Si exemplele pot continua. Poate ar dori cineva care este preot sa ne spuna mai multe despre aceste situatii care nu pot fi evitate fara ca altcineva sa sufere.
|
Poate ai dreptate, or fi si boli de piele care sa te determine sa puti in asa hal incat sa te speli la fiecare 6 ore...dar mai rar. Draga mea degeaba esti inversunata pe mine, cred ca ti-or fi picat rau mesajele mele trecute...dar mergi mai bine la duhovnic si te dezmeticeste si nu te inversuna asa ca nu imi faci mie rau ...sincer. Eu am dat un sfat si nu am dat cu parul in cap. Duminica e pentru rugaciune si odihna trupului si nu o zic eu, o spune Biblia...Sa inteleg ca nu prea frecventezi manastirile din cauza calugarilor ca nu se spala duminica dimineata...care incep rugaciunea inca de la miezul noptii.
iar pantalonii culmea se rup in momentul cand trebuie taman sa mergi la Biserica...buna potriveala, coase draga, spala, fa ce vrei matale Doamne fereste! Fiecare isi duce crucea cum stie de cuviinta.
Citeste matale mai bine...am mentionat ca e bine sa eviti ce poti evita, ca sunt si lucruri inedite care se pot intampla este altceva...dar Duminica este ziua Domnului si e bine de stiut . e asa greu de inteles?