Intrebare
Legat de topic-urile de genul celui de mai sus (sper sincer sa nu fie cazul).
Sa va spun o patanie. Tot de aici de pe forum un anunt umanitar, cineva tot cu copilas bolnav, cu date de contact ca au nevoie de ajutor.
I-au legatura cu persoana, imi povesteste cat e de greu, ca e somera, ca e multa saracie, nevoie de consult medical pt a afla starea la copilas, medicamente.
Ii explic frumos ca nu am bani sa ii dau, dar am cunostine, si ii pot aranja de consultatie gratuit, cazare, drum tot ce e nevoie, poate si un serviciu.
Imi zice da, da ca o sa imi trimita si dosarul copilului, pe unde a mai fost la medici, rezultate(desi nu i-am cerut, i-am zis doar ca ar prinde bine sa le vada medicul inainte).
Eu zic bine, astept. Si incep sa contactez oamenii de care e nevoie si le spun problema. Ei zic, ok sa ne gandim cand facem o programare(sa intreb si pe persoana cand poate), sa vedem ce si cum putem rezolva(inca mai sunt medici cu inima buna, si oameni dispusi sa ajute).
Iar eu astept, si astept, si iar astept. Nimic, nici un semn de viata.
Incep sa caut eu persoana respectiva , nu raspunde de nici un fel, pe nici un mijloc de comunicare. Tot incerc mai multe zile la rand... nimic.
Intr-un final am renuntat.
Acum banuiesc ca era doar sarlatanie ca persoana respectiva sa primeasca bani.
Dar pe de alta parte stiu ca sunt si oameni care au nevoie cu adevarat.
Cum sa facem sa ii ajutam pe cei care au cu adevarat nevoie?
Eu personal am ales sa iau in considerare doar cazurile care le vad fizic, care sunt din apropierea mea, si sa cam ignor "anunturile de la mica publicitate". Credeti ca e mai bine asa ?