Citat:
În prealabil postat de vsovi
nu am nici-o vibratzie... eu nu mai cred in chestiile orientale... candva credeam dar m-am lasat... deci nu e de la mine ce simtzi... doar o clipa doua m-am revoltat pe tine shi era sa greshesc, sa scriu din rautatzile sufletului... cu atat mai mult mi-ar fi parut rau mai ales ca am citit ca ai avut necazuri mari in familia ta... poate am citit greshit shi n-am fost atent deci iarta-ma...
dar mizeria nu se ascunde sub presh shi apoi zicem la toata lumea ca nu este mizerie deloc ca smintim, ci daca suntem in stare o curatzam shi daca nu ii dam pace ca are grija Domnul de ea, shi asha cred shi eu ca nu e frumos sa param sau sa ne transformam in zvoneri shi raspandaci ale unor pacate avute de unii de altzii... fara macar sa stim nimic concret, shi nici pentru ce ne interesam sau pentruce o spunem mai departe decat asha, ca nishte shtirishti de fapte diverse menite intr-adevar sa-i indeparteze pe tinerii necoptzi de Dumnezeu... ca e la moda tot mai mult sa tzi se faca legatura nu chiar fatzisha ca daca eshti credincios atunci sau eshti nebun sau eshti habotnic sau fundamentalist fanatic, oricum numai nu un banal credincios creshtin-ortodox cum ar trebui sa fim fiecare.... poi oricum, oricare, avem o anumita credintza, dar sigur ca da, aia de la Dumnezeu niciodata nu e buna, fiindca e adevarata, celelalte mereu nu sunt nici nebune nici fanatice, nic absurde, nici dogme, ci sunt mereu in voga shi la moda shi devin curente shi moduri de viatza, poi alea da domnule, nu vezi ca toata lumea le traieshte?.... oricum e treaba fiecaruia ca nu am nici un interes prozelit sau de vedeta ratata care iacata ca shi-a gasit insfarshit scena, n-ash vrea sa am interese... e adevarat totushi ca mai cochetez cu astea din mandrie de sine dar incerc sa ma las... shi de aceea cred ca ai impresia falsa ca scriu bine sau frumos... dar revenind la tinerii calugari cred ca defapt aceshtia se descurca prea bine shi nu trebuie sa le port eu de grija ca se smintesc, shi nici domnia ta, ca daca au acest gand de calugarie atunci vor birui shi pacatele lor dar shi patimile superiorilor acestora, daca intr-adevar exista, ei stiu mai bine... deci nu-mi fac probleme pentru ei deloc, noi vorbim aici defapt mai mult sa ne aflam intreaba... shi speram sa nu suparam shi smintim pe nimeni, dar nu-i exclus ca nu se intampla... deci in final rebelule007 pe noi poate ar trebui sa ne plangem shi crucea noastra sa ne-o purtam shi nu sa-i jelim pe cei mai tari ca noi... adica pe tinerii calugari nevinovatzi, curatzi shi frumoshi sufleteshte, asha cum multzi dintre marii duhovnici ai noshtri au ramas pedinauntru inca mai intinerindu-se...:)
|
ma bucur ca am ajuns la un consens. amandoi vorbeam de acelasi lucru dar in alte dialecte...:)
glumeam cu vibratia... dar te-am simtit furios. si nu e vina ta. sunt maestru la provocari... si crede-ma ca nu e de laudat. sunt constient ca ma mananca in fund sa nu tac... si asta e una din ispitele ce ma incearca. asa ca eu sunt cel care trebuie sa-si ceara iertare.
pentru mizerii exista oameni de serviciu. sa nu le luam painea de la gura, daca ma intelegi ce vreau sa spun... voiam doar sa discutam inafara privirilor unora care s-ar putea sminti. atat.
nu pot accepta astfel de expuneri mai ales ca zona unde m-am nascut, bucovina, este binecuvantata cu atatea manastiri care sunt populate de adevarati monahi. de la care ai ce sa inveti si care nu te pot sminti cu atata usurinta dupa cum povestesc fetele. cred ca exista astfel de ispite in tara pentru ca altfel nu se poate. ca doar ispitele ne intaresc. insa nu trebuie sa-i incarcam inutil pe cei care nu pot duce...
iarta-ma frate si Doamne ajuta!