Oare ce nu imi place in Biserica? As putea defini cateva lucruri, dar ma tem ca peste un timp voi fi nevoit sa-mi schimb parerea! Asta din cauza ca sunt sigur ca acum vad doar partial sau chiar deloc foarte multe lucruri. Caut sa ma gandesc la ce nu ii place lui Dumnezeu in parohia mea! Sunt fericit cand reusesc sa rezolv o problema care nu se potrivea cu voia Lui fata de Biserica Sa, aducand-o pe fagasul cel luminos.
Dincolo de discursuri sterile despre idealuri proclamate dar niciodata intelese, spun foarte simplu si nu vreau sa creez o regula, este doar parerea mea: caut sa plac lui Dumnezeu, nu oamenilor, iar Biserica este a lui Hristos! In Biserica nu imi place cand oamenii fura cele sfinte si le folosesc pentru a-si implini desfranarea spirituala in care se complac cu mare satisfactie si mandrie. Ca administrator al Tainelor celor duhovnicesti refuz sa ma fac partas la furtul acesta. Urmare a refuzului meu, in aceste zile de rastalmacire a "Hristosului vechi si perimat" spre modernismul gandirii, apar multe lucruri care nu imi plac, dar fiecare cu pacatul sau, nu-i asa?
|