Citat:
În prealabil postat de Theodor_de_Mopsuestia
... Doar ca stiu foarte bine ca in anii ce vin, cel mult cinci, oamenii cu convingeri religioase fanatice vor fi scosi legal in afara societatii. Din nou, nu ascund ca asta imi place... O problema ce se cere, dupa parerea mea, eliminata social.
|
Pentru Tudorica si "fratii" lui de suferinta, va implor, mergeti la ce medic vreti voi, un pic de terapie de grup nu va strica, aste atat pentru binele vostru cat si pentru "sanatatea" acestui forum. Nu este o rusine sa fii bolnav. Tudorica a scrantit pe multi atei pana acum, se pare ca acestia deja accepta "catolicismul". Se observa ca au foarte multe lucruri in comun, atit ca principii cat si ca mod de exprimare. Faptul ca Tudorica are probleme la mansarda, il puteti constata si singuri citind ce debiteaza, ca stie el ca "fanaticii" vor fi scosi in afara legii, etc ... doar un om bolnav mintal cu tulburari de personalitate poate avea acest gen de viziune.
Citat:
În prealabil postat de catalin2
E ceva ce nu se intelege, ca pe forumul ortodox ortodocsii sunt gazde si cei ce nu sunt ortodocsi au un drept in minus fie si numai din aceasta cauza: nu pot denigra gratuit ortodoxia doar pentru ca nu le place lor.
|
Catalin2, sunt de acord cu tine. Este foarte bine spus, se poate spune si ca au un "handicap" in sensul ca le "lipseste" un drept elementar. Doar ca ei considera ca numele acestui forum este lipsit de importanta si trateaza acest forum ca si cand s-ar numi circ.ro, bascalie.ro, marlanie.ro, cretinisme.ro, ateism.ro, in nici un caz crestinortodox.ro
Va recomand cugetarile lui Petre Tutea -
http://www.sfaturiortodoxe.ro/petretutea.htm
Ati vazut ca ateii cand aud de P Tutea fac ca trenu in gara ?
"Libertatea eu o asemăn cu o frînghie agătată de undeva, de sus. Te poti urca pe ea la cer, participînd la actul mîntuirii tale crestine, sau poti să cobori în întuneric. Bipolaritatea libertătii. După crestini, libertatea este vehicolul cu care poti să cobori în întuneric, dacă esti vicios. Infractorii sînt primitivii actuali, pentru că ei nu sînt adaptabili la morala zilnică si o calcă fiind liberi. Am învătat la închisoare că omul e un animal stupid, deoarece confiscă libertatea semenilor săi. Tiranul e un om absurd si lipsit de rusine. Nu îi e rusine să îsi chinuie semenii. Oricum sîntem captivi în univers. Ne ajunge această grozăvie. Dar să intensifici această captivitate pînă la nivelul puscăriei - numai omul e capabil de asemenea nebunie. "
______
P Tutea: "Se spune că intelectul e dat omului ca să cunoască adevărul. Intelectul e dat omului, după părerea mea, nu ca să cunoască adevărul, ci să primească adevărul. Am avut revelația că în afară de Dumnezeu nu există adevăr. Mai multe adevăruri, zic eu, raportate la Dumnezeu, este egal cu nici un adevăr. Iar dacă adevărul este unul singur, fiind transcendent în esență, sediul lui nu e nici în știință, nici în filozofie, nici în artă.
Ateii s-au născut, dar s-au născut degeaba. Eu când discut cu un ateu e ca și cum as discuta cu ușa. Între un credincios și un necredincios, nu există nici o legătură. Ăla e mort, sufletește mort, iar celălalt e viu și între un viu și un mort nu există nici o legătură. Credinciosul creștin e viu. Ateii și materialiștii ne deosebesc de animale prin faptul că nu avem coadă."