View Single Post
Vechi 03.09.2011, 20:41:30
neica_nimeni_altul's Avatar
neica_nimeni_altul neica_nimeni_altul is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Romania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de un_nepocait Vezi mesajul
O asemenea bataie de joc la adresa forumului mai rar am vazut... Dar, de fapt, nici sa razi nu-ti mai vine.
Exact, ai dreptate, ai spus esentialul ... asta a fost motivul pentru care am creat acest topic.
Dar tu nu prea intelegi ce inseamna cuvinte ca civilizat, dialog, crestin ortodox, ...
Ai inteles ce spune Petre Tutea mai jos ?

_______
P Tutea: "Se spune că intelectul e dat omului ca să cunoască adevărul. Intelectul e dat omului, după părerea mea, nu ca să cunoască adevărul, ci să primească adevărul. Am avut revelația că în afară de Dumnezeu nu există adevăr. Mai multe adevăruri, zic eu, raportate la Dumnezeu, este egal cu nici un adevăr. Iar dacă adevărul este unul singur, fiind transcendent în esență, sediul lui nu e nici în știință, nici în filozofie, nici în artă ...

... Ateii s-au născut, dar s-au născut degeaba. Eu când discut cu un ateu e ca și cum as discuta cu ușa. Între un credincios și un necredincios, nu există nici o legătură. Ăla e mort, sufletește mort, iar celălalt e viu și între un viu și un mort nu există nici o legătură. Credinciosul creștin e viu. Ateii și materialiștii ne deosebesc de animale prin faptul că nu avem coadă."

Last edited by neica_nimeni_altul; 03.09.2011 at 20:45:21.