M.izbuc,continuare
In ziua de praznic s-a facut din nou primirea ierarhului Preasfintitul SOFRONIE al Oradiei,care in sunet de clopote a intra intiii in manastirea de piatra ,apoi s-a inchinat in aceea unde se afla icoana M aicii Domnului si a mers la altarul mare insotit de un sobor de preoti.Eu am urcat pep anta din spatele altarului ,pe oblic unde lumea statea la umbta copacilor pe pături…exact asa am stat si la manastirea SIHLA anul trecut de hram ,pe 6 august!!Dupa citirea din Evanghelie episcopul a tinut o predica frumoasa ,apoi la sfirsitul slujbei s+au cintat pricesne ,cintari cunoscute de noi de catre artista de muyica populara FLORICA ZAHA ,,venita de la Oradea ,dar si acele frumoase cintari specifice locului.La sfirsit staretul a multumit intii episcopului ,caruia i-a multumit pentru sprijinul acordat in construirea noii manastiri de la Izbuc ,a multumit corului de la Satu Mare CARE A CINTAT LA sf.Liturghie ,apoi primarilor prezenti acolo cit si unui senator de Oradea prezent acolo.
Am coborit din nou la izbuc si acolo era extrem de multa lume care privea fenomenul ,isi lua apa in sticle si damigene ..am intilnit si citeva cunostinte pe care nu le-am vazut de multi ani.Inainte de plecare am mai intrat sa ma inchin la moaste si la MAICA DOMNULUI ,apoi am plecat spre microbuz.Desi a fost multa lume, caci este mare praznic pentru noi romanii am simtit o binefacatoare inaltare sufleteasca atit yiua cit mai ales noaptea la izvor…asa incit mai doresc sa merg acolo de Sintamarie….va invit si pe voi…merita.Am fost multi ani la manastirea HODOS bodrog de Sintamarie ,unde iarasi este foarte frumos ..acolo nu au izvor dar fac de la ora 19 DRUMUL CRUCII…..este minunat sa avem relativ aproape de noi asemenea manastiri cu viata duhovnicesca intensa care ne este transmisa si noua pacatosilor ,mai ales in ajunul si in ziua acestui mare praznic al ADORMIRII MAICII DOMNULUI.
MAICA DOMNULUI AJUTA-NE SA MAI AJUNGEM PE LA ACESTE MINUNATE MANASTIRI DE PRAZNICILE TALE.
|