View Single Post
Vechi 04.09.2011, 19:11:44
N.Priceputu
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Nu, ca tocmai de aceea s-a ajuns la aceasta situatie scandaloasa pe acest forum. Mesajele moderatorului trebuie sa ne lumineze, sa fie corecte din punct de vedere crestin.
Personal nu cred că e nevoie pe forum de o persoană competentă, atestată, care să spună fiecăruia cum e corect să gândească și ce să scrie. Cine vrea să înțeleagă, cu întrebarea va călători. Cine nu are întrebări nu e pregătit să primească răspunsuri.

Motivele pentru care intrăm pe forum se pare că diferă de la un utilizator la altul; dar cred că principalul motiv trebuie să fie dialogul pe teme care au legătură cu dreapta credință. Însă nu putem avea pretenția ca toți cei care își exprimă opiniile pe forum să fie competenți, să fie atestați din punctul de vedere al doctrinei ortodoxe. Pentru că în cazul ăsta, ar trebui să rămână doar 2-3 utilizatori (atestați de către cine?), iar restul să fim spectatori.

Nu pierdeți din vedere faptul că acest forum este o anexă a saitului creștinortodox.ro. Ceea ce se publică pe sait este trecut printr-un filtru al redactorilor saitului, pentru a nu se abate de la învățătura ortodoxă. Cine vrea să învețe câte ceva despre ortodoxie, o poate face acolo.

Dar aici, pe forum, consider că discuțiile trebuie să fie libere, să nu prezinte un singur punct de vedere. Gândiți-vă că în viața de zi-cu-zi punctul de vedere creștin-ortodox nu poate fi impus nimănui; prin urmare, nici aici nu trebuie impus.

Avantajul de a discuta pe forum rezidă în faptul că noi, cei ce ne numim creștini ortodocși, ne putem simți la noi acasă. Mă întreb, însă, dacă atunci când primești un oaspete în casă nu-i vei da voie să spună liber ce gândește.

Edit: Cât privește atmosfera încinsă, irespirabilă uneori, de vină pentru ea sunt cei care nu au respect pentru interlocutor, iar aceștia nu sunt deloc doar din rândul ateilor sau al celor de alte confesiuni. Însuși neica_nimeni, care revendică ortodoxia, luptă pentru un forum mai curat, fără jigniri și atacuri la persoană, jignindu-i pe toți cei ce îndrăznesc să nu fie de acord cu el

Last edited by N.Priceputu; 04.09.2011 at 19:16:30.