Subiect: Masonerie
View Single Post
Vechi 04.09.2011, 19:53:13
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
ce dovezi concrete exista, si cand zic concrete inseamna CONCRETE(solide) nu din auzite, nu din articole si para articole din site-uri bizare, dat cu parerea, filmultele gen zeitgeist (sper ca am scris corect).
Dovezi despre? Fraza ta e incompleta :) Ce date concrete doresti din ceea ce am spus? Sa inteleg ca doresti referinte istorice, documente, despre organizatiile de constructori-zidari, reuniti in bresele, conduse de nuclee cvasi-secrete de “zidari liberi”, care cunoasteau canoanele constructive si detalii foarte complexe ale unei constructii sacre ? vrei date despre cum erau organizati zidarii francezi, cele trei trepte: maître, compagnon, apprenti ? Daca vrei referinte din partea altora, spune exact la care posturi te-ai referit, doar sunt 48 de pag.
Citat:
În prealabil postat de nothankyou Vezi mesajul
Fratilor aveti mult prea mult, poate exagerat de mult timp liber, eu zic sa-l folositi facand ceva util (sa nu cada asta ca un soc).
anyway . . .nu pot sa cred ca am stat si am citit . . . oh da imi pot spune ca sunt "stupid"
Nici eu nu pot sa cred ca ti-ai facut cont doar pentru a ne spune cat de "idiot" ai fost ca ai citit postarile de pe acest topic, fara a pune practic nicio intrebare.

Later edit:
In alta ordine de idei, daca tot e la moda sa bravam pe tema masoneriei, hai ca-mi spun si eu parerea, ca sa inchei cu topicul asta :) Devizele lor, cum ar fi Ex oriente lux (intelepciunea si spiritualitatea profunda pot fi gasite in religiile rasaritene, nu in vestul materialist) , precum si ritualurile de intrare in loje (adeptul sta intr-o camera intunecoasa, iar apoi iese la lumina, punandu-i-se in fata o sabie, simbol al mortii si invierii initiatice) le consider pur formale, organizatia, cel putin asta de la noi din tara, fiind mai degraba un fel de „clubul afacerilor”, unde la un pahar de chery sau cogniac se discuta despre businessurile personale, iar accidental mai participa la un eveniment cultural, .. deh' da bine la "cv" sa fii vazut. Daca s-ar apleca mai mult asupra probleme umanitare m-as bucura, insa se pare ca nu-s prea uniti, exista vreo patru loje la noi in tara. In rest, nu ma intereseaza ce fac, nu-i consider un pericol pentru BO, asa cum ii vad altii.

Last edited by ioanna; 04.09.2011 at 21:53:00.
Reply With Quote