View Single Post
Vechi 05.09.2011, 02:37:05
Soaree Soaree is offline
Banned

Data înregistrării: 10.08.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de dobrin7m Vezi mesajul
Mesajul dv de acum a aratat foarte clar pe ce cale sunteti. Exprima "dragoste de semeni, smerenie, milostenie si pace."
M-ati facut dusmanoasa fara sa fi schimbat vreodata vreun cuvant impreuna iar eu v-am raspuns atunci: daca te decizi sa pasesti pe calea lui Hristos as fii cea mai fericita femeie de pe pamant". Daca erati unde trebuie sa fiti mi-ati fi spus simplu si frumos: sunt pe cale Doamna, am un duhovnic in sanul Bisericii ortodoxe. Nu cu insulte si jigniri. Dar eu le primesc si chiar v-am si multumit. desi vad ca nu aveti afisat apartenenta religioasa. Sfintii parinti chiar spun ca e mare pacat sa ne rusinam de credinta noastra ortodoxa, de care acum ziceti ca sunteti tare mandru. oricum eu nu v-am insultat credinta atata timp cat va pastrati ascunsa orientarea religioasa. Eu stiu ca un bun crestin ortodox nu se sfieste sa spuna si sa arate ca este crestin ortodox si nu isi pastreaza aceasta fata a credintei ascunsa, in relatiile cu semenii sai. Eu stiu ca Domnul ne-a invatat ca da sa fie da si nu sa fie nu. La numele dvs de user "soaree", este doar atat si nimic altceva. oricum eu v-am facut o urare foarte frumoasa de care orice crestin ortodox adevarat s-ar bucura: v-am spus ca as fi fericita sa va vad pe calea Domnului.

Ce sa zic, daca inima va este atat de buna atunci asa sa va ajute Dumnezeu dupa inima dv iar mie dupa inima mea.

"Intrebare: Cum sa intelegem cuvintele "de la aproapele ne vine viata sau moartea"?
Raspuns: Cine il iubeste pe aproapele si se ingrijeste de el, acela va dobandi viata vesnica. Iar cine il dispretuieste, il asupreste, il necajeste, il mustra si il osandeste pe aproapele, acela nu va dobandi viata vesnica."

intrebare: Cum sa il cunoastem pe om si duhul lui?
Raspuns: Oamenii plini de intelepciune duhovniceasca il cerceteaza in duh pe om dupa Sfanta Scriptura, luand seama daca sunt cuvintele lui potrivite cu voia lui Dumnezeu si dupa aceea trag concluzia despre el. (Cuviosul Serafim de Sarov)

Intrebare: cum trebuie sa induram insultele?
raspuns: Toate insultele sa le induri la inceput prin tacere, apoi prin mustrarea de sine, iar apoi prin rugaciunea pentru cei care te-au insultat.
din cartea 1000 de intrebari si raspunsuri despre viata duhovniceasca

Aici ma mustru pe mine ca era foarte bine daca primeam insultele dvs prin tacere. Dar mai bine mai tarziu decat niciodata. Asadar orice insulta imi ve-ti mai aduce de acum inainte eu am sa pastrez tacere si am sa fac si rugaciune pentru amandoi ca sa ni se mai inmoaie inimile incrancenate.

PS. capisci segniorita? o fi insemnand Domnul sa va ajute! urarea crestinului ortodox? nu prea seamana. seamana a altceva. Dar in fine, probabil sunteti un om care se nevoieste pe calea Domnului in propriul sau stil si dupa propria sa metoda.
Sunteti ca de pe alta planeta - aterizata intr-o lume unde oamenii comunica prin cuvinte, nu aruncandu-si bolovani.

1.Nu am considerat necesar sa mentionez ca sunt "ortodox" din moment ce ma aflu pe un forum crestin-ortodox. Capisci, segniorita?

2. Roaga-te pentru tine! Fereasca Dumnezeu sa te rogi pentru mine in starea in care esti! Apara-ma Doamne! Capisci, segniorita?

3. Din cauza inimii tale incrancenate, pe toate le vezi incrancenate si cu incrancenare. Dar calmeaza-te, ca mai bine ti-o fi! Capisci, segniorita?

Intrebare intrebatoare:

M-am uitat la fotografiile din albumul tau. Pretinzi ca esti femeie (si te cred la cata dovada de flecareala ai raspandit pe forum!), atunci cum se face ca ai facut fotografii pe Athos unde este stiut ca niciodata n-a pus piciorul vreo femeie si nici nu este posibil? Capisci, segniorita?