05.09.2011, 08:07:15
|
|
Citat:
Īn prealabil postat de neica_nimeni_altul
Referitor la atei si scopul lor pe acest forum, daca tot nu au un scop precis poate le oferim noi unul mai profund decat cel afisat de unii dintre ei. Problema ateilor este ca ei nu "simt" sau nu pot "constientiza" prezenta lui Dumnezeu, prin urmare trebuiesc tratati ca niste oameni care au acest mare handicap.
In general, societatea moderna si mai ales computerul si internetul a inceput sa genereze acest fel de atei, majoritatea avand subdezvoltata capacitatea de relationare deoarece calculatorul face acest lucru pentru ei; am observat ca unii scot in evidenta sensul multiplu al cuvintelor de parca ar fi facut o mare descoperire (varsta frageda poate fi o explicatie).
In general este de preferat sa ajuti un om, daca acesta iti cere efectiv acest lucru. Pe acest forum eu nu am observat vreun ateu sa ceara ajutorul unui crestin ortodox si acesta sa nu-l ofere, mai ales cand este vorba despre credinta in Dumnezeu. Problema este ca sunt si un alt gen de atei care nu numai ca nu doresc ajutor pe acest forum, dar ei chiar iau in ras pe cei credinciosi, folosesc un limbaj si expresii triviale, acestia chiar daca ar vrea sa fie ajutati, ar trebui mai intai sa accepte ca fara reguli nu se poate.
Ateul are si el credinta lui, el crede ca Dumnezeu nu exista, si e gata sa lupte pentru asta.
Acest gen de om are sufletul bolnav, trebuie tratat cu mila si compasiune, si ajutat sa-si inteleaga acest handicap. Un olog are nevoie de o carja, un orb are nevoie de un baston, un ateu are nevoie de o biserica. Acest forum nu prea poate sa-l ajute si de multe ori la fel cum un bolnav care incercand sa se trateze singur se otraveste cu medicamente la fel si un ateu poate sa-si piarda definitiv sufletul si asa greu incercat pe acest forum. Un preot la biserica poate ajuta si indruma un ateu mult mai bine decat toti membrii acestui forum la un loc. Doamne ajuta !
|
Un ateu nu are nevoie de biserica. Nu stim ce alchimie danseaza intru entropie sau se odihneste intru cristalinitate in sufletul nostru, uneori, cu atat mai putin ce dinamica e la lucru in sufletul celuilalt. Genul de compasiune propus e mai degraba dispretuitor ("sunt bolnavi, saracii, de aia nu cred in Dumnezeu"). Prefer oricand ateii satanistilor si/sau falsilor crestini.
Last edited by Theodor_de_Mopsuestia; 05.09.2011 at 09:52:53.
|