View Single Post
Vechi 05.09.2011, 11:46:19
Theodor_de_Mopsuestia
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Savonarola Vezi mesajul
Deasemenea nu văd de ce nu ar trebui folosit un limbaj antisemit, și deasemenea nu ar trebui folosit un limbaj anti-românesc și anti-ortodox
???
Sunteti antisemit? Daca da, asta e o atitudine deopotriva antiduhovniceasca, si antisociala. Si, in "secii" termeni de legalitate, e si infractiune. Cat despre faza cu "antiromanesc", nu stiu de unde ati scos-o. Asta nu e un forum politic, si insasi folosirea termenului de "antiromanesc" denota o afiliere cu Romania Mare. Publicati-va acolo mostrele de nationalism bizantinoid, mirosind a steaguri vechi si tamaie alterata.
P. S. Faza cu "cataoni": este un termen folosit pe vremea fanriotilor pentru preotii si ierarhii grecotei (dar si pentru laicii greci, insa extinderea sensului s-a petrecut mai ales pe vremea revolutiei lui Tudor Vladimirecu) care capusau Tarile Romane prin manastirile si schiturile lor, toate inchinate muntelui athos. E clar? Cat despre termenii de schisma si cerularieni, nu catolicii de pe forum i-au inventat, ci exprima niste realitati istorice. Pentru toti cei ca dvs.: aceste denumiri nu implica dispret confesional. A fi schismatic implica participarea, involuntara desi consimtita, deci oarecum suprapersonala, intr-o schisma. Deci NU e un atac la adresa persoanei respective, ca frate/sora crestin/a in sine, nu mai mult decat sunt "papistas", sau "papist", de exemplu, ca tot veni vorba. Si eu am fost stilist, deci schismatic. Nu inseamna ca in perioada aceea am fost un antisocial, ci doar mergeam pe cai gresite eclesiologic. Deci termenii de schismatic sau adept al lui Cerularie sunt strict tehnici. Mai folositi DEX-ul, nu musca!
P.P.S. Si, in momentul in care sunt citati, in mod aprobator, "sfinti" politici care au indemnat explicit, inregistrat istoric, la blestemarea Papei, noi nu putem sa nu reactionam. Am avea hemolimfa mucegaita in vene, nu sange de oameni credinciosi lui Dumnezeu si traitori in Biserica. Un ultim aspect, dar graitor: stiti de unde vine cuvantul "forum"? S-ar zice ca nu.

Last edited by Theodor_de_Mopsuestia; 05.09.2011 at 12:01:28.