View Single Post
Vechi 05.09.2011, 19:36:33
Kronos's Avatar
Kronos Kronos is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.06.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Daniel_7 Vezi mesajul
Cred ca crestinul de astazi are cea mai mare nevoie de izolare dee televizor, de internet, chiar de cititul excesiv al cartilor religioase, de intalnirile cu prietenii etc..

Cel mai bun lucru pe care il poate face cineva care vrea sa inainteze in viata duhovniceasca este sa-si inchida urechile,ochii si gura,si sa isi vada exclusiv de viata duhovniceasca.
Deci să moară și capra vecinului...
Cred că tu nu ai suficiente resurse să te adaptezi progresului tehnologic și vrei ca toți să fie așa pentru liniștea ta sufletească că nu sunt alții mai capabili decât tine în a se adapta la condițiile mediului în care trăiesc. Eu am ajuns să cred, și prin atitudinea ta de aspirant la statutul de „creștin adevărat” îmi întărești părerea, că închinarea la dumnezei prin dedicarea și organizarea întregii noastre existențe după un set de principii stricte este doar răspunsul nostru la eșecul de-a ne putea ridica la cerințele societății. Dumnezeu, pentru foarte mulți dintre credincioși, este doar un refugiu, roata de rezervă care ne ajută să mergem mai departe și să depășim insuccesul pe plan social. Ne îndreptăm ochii spre Dumnezeu pentru că El este puterea care ne lipsește (că dacă am avea puterea să ne vindecăm singuri de boli, să le răsplătim celor care ne fac rău gratuit nu am mai avea nevoie de Dumnezeu), El e promisiunea unei vieți mai bune (fericirea veșnică), a unei societăți lipsite de umbrele răului (Raiului) și, cel mai important, noi suntem cei ALEȘI. Și-atunci ce nevoie mai avem de societate, de cei din jurul nostru, de televizor, de internet când ALEȘII nu trebuie să se înjosească privind spre astfel de „nimicuri”. Oare câți dintre voi, credincioși „veritabili” de pe forum, ați fi în stare să mai credeți și să-L iubiți cu atâta ardoare pe Dumnezeu dacă nu v-ar oferi ceva în schimb (răspuns la diferite rugăciuni)? Dacă ați înceta din cauză că nu ați găsit răspuns, nu înseamnă că într-adevăr pentru voi Dumnezeu n-a fost decât un refugiu?
Reply With Quote