View Single Post
Vechi 05.09.2011, 21:01:32
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Noesisaa, partea proasta in sistemul nostru de invatamant e ca s-au desfiintat scolile profesionale. Acum toata lumea intra la liceu, ca, deh, obligatoriisunt zece clase, iar daca le-ai facut pe alea zece, mai faci inca doua si te
trezesti ca pici bacul.

Eu nu pot sa inteleg cum de un scoler nu poate sa invete acolo, ceva, cat sa ia o nota de trecere. Am vazut si eu subiectele, nu sunt dificile, acum 5 ani, cand am dat eu bacul, se dadeau patru examene scrise si doua orale, pe vremuri, era mai greu, mai multa materie. Acum parintii platesc la greu meditatii si copilul tot lenes e. Bine, bine, conditiile sunt proaste, dar nu poti spune ca cei 80% care au picat provin toti din familii defavorizate si din mediul rural.

Consider ca educatia din familie isi are scopul ei si ca fiecare trebuie sa isi faca datoria acolo unde e pus, mai ales ca, de cele mai multe ori, ajungi in posturi pe care poate nu le-ai fi dorit. Sunt atatia oameni care au fost nevoiti sa se reprofileze, sa-si schimbe jobul, si au putut da randament, datorita seriozitatii si muncii lor, chiar daca nu se pregatisera pentru asta sau nu intentionau sa lucreze in domeniul respectiv. E important si talentul, fireste, dar acesta trebuie valorificat in folosul oamenilor, nu pentru implinirea personala. Dar relele vin pentru ca noi cautam, de cele mai multe ori, calea cea mai simpla: nu-i asa ca e mai simplu sa copiem decat sa invatam? nu-i asa ca e mai bine sa joc fotbal decat sa fac o problema la matematica?

On topic, un profesor de religie ar putea sa ii sfatuiasca pe elevi sa invete. Din ce am observat eu, fiecare profesor are pretentia ca elevul sa invete dumnezeieste la materia lui, altceva nu il intereseaza. Si, de asemenea, sa le sadeasca niste valori: harnicia, munca, seriozitatea, corectitudinea... Eu personal am avut parte de asemenea profesori,si in generala, si la liceu, chiar si in facultate, si care culmea, nu erau profesori de religie.