Citat:
În prealabil postat de anna21
Himera = o combinatie din doua sau mai multe specii intr-un singur trup
David Magnus, director al Centrului Stanford pentru etica biomedicala la Universitatea Stanford, crede ca adevarata ingrijorare este daca himerele vor fi puse sau nu in utilizari problematice, riscante sau periculoase.
Oameni nascuti din parinti soareci
De exemplu, un experiment care ar provoca ingrijorari, a spus el, este ingineria genetica a soarecilor sa produca sperma umana si ovare, apoi facerea fertilizarii in vitro pentru a produce un copil a carui parinti sunt o pereche de soareci.
„Majoritatea oamenilor ar gasi acest lucru problematic’’, a spus Magnus, „dar aceste utilizari sunt bizare si nu, din cele mai bune cunostinte ale mele, ceva ce oricine contempleaza de la distanta. Cele mai multe utilizari ale himerelor sunt mult mai relevante pentru ingrijorarile de ordin practic.
Anul trecut Canada a aprobat actul Reproducerii Umane Asistata, care interzice himere. Concret, acesta interzice transferarea unei celule neumane intr-un embrion uman si punerea celulelor umane intr-un embrion neuman.
Cynthia Cohen este membra a Comitetului de Supraveghere pentru Celule Stem din Canada, care supervizeaza protocoalele de cercetare pentru a se asigura ca acestea sunt in conformitate cu noile orientari.
Ea considera ca o interdictie ar trebui sa fie pusa de asemenea si in USA.
Crearea de himere, a spus ea, prin amestecarea gametilor umani si animali (sperma si ovare) sau transferarea celulelor reproductive, diminueaza demnitatea umana.
„Aceasta ar nega ca exista ceva distinctiv si valors despre fiintele umane care ar trebui sa fie onorate si respectate’’, a spus Cohen, care este de asemenea cercetator principal la Institutul de Etica Kennedy al Universitatii Georgetown din Washington, D.C.
[/url]
|
ah da,himere.un subiect care imi provoaca fiori pe sira spinarii de fiecare data.Stiu un pic despre subiect,am citit articole,inclusiv unul acum cateva zile pe descopera.ro (cu poze!!),care arata efectiv himere(evident nereusite congenital).am ramas traumatizat.asa ceva ar trebui interzis prin lege.nu inteleg de ce ar face cineva asa ceva,cu exceptia unei curiozitati stiintifice bolnave.rezultatele sunt monstruoase si deformate,sunt prea multe variabile,impozibil de prezis rezultatul,iar desi ar incerca sa argumenteze ca ajuta la nu stiu ce boli,e clar ca fuziunea om-animal nu poate fi prea folositoare.acum imi aduc aminte de un nebun pe nume Ivanov care incerca sa obtina sprijin financiar de la Stalin printe-un proiect prin care incerca sa creeze hibrizi om-cimpazeu pentru o armata de super-soldati sovietici(stiu ca suna a sf,dar era pe national geographic prezentat(nu mai tin minte exact emisiunea,dar stiu ca a mai reusit transplantarea unui cap de cimpazeu pe alt corp de cimpanzeu si a reusit,desi animalul(semi-anesteziat ce-i drept) nu dadea semne de coerenta in privire sau miscari ale fetei).pana la urma,presat de Biserica Rusa si fara sustinere,nu a mai reusit).pur si simplu sinistru.chiar vroiam sa impart asta,dar nu stiam unde sa prezint.