:)m-am gandit si eu la asta sa ne prezentam fiecare orasul (ca la o lectie de geografie),sa prezentam o Biserica in care ne place sa ascultam slujba..dar m-am temut ca voi fi ridiculizata..mie mi se pare o idee excelenta.In Bucuresti sunt multe schituri,manastiri si Biserici..mie personal imi place f.mult Biserica Stavropoleos,o Biserica care a fost han,veche,construita de arh.I.Mincu la 1724 si demolata in !*71,apoi iar reconstruita,aici slujeste par.Iustin Marchis( acelasi arh a aconstruit si Scoala Centrala a carei absolventa sunt),stilul Bisericii este neo romanesc.Hramul Bisericii:Sf,Arhangheli Mihail si Gaviil...se afla in Biserica Sf.moaste spre a fi cinstite de credinciosi:particele ale Sf.Haralambie,Sf.Teodor Stratilat..se canta intr-adevar dumnezeieste aici,in Biserica este multa liniste,duh de pace rugaciune...semiintuneric,doar icoanele ne privesc incremenite in timp.Alaturi de manastire este un mic muzeu,in care se afla icoane f,vechi,fresce salvate din biserici daramate,asezate ca intr-o mica bisericuta,cu iconostas,naos,pronaos...o atmosfera f.placuta..maicile sunt instruite,absolvente de litere si arte plastice..poti vorbi ore in sir cu ele...poti pierde timpul intr-un mod placut.Stiu ca nu se percep taxe prea mari,nasul fiind insa obligat sa cumpere pentru fin o icoana pictata in atelierele bisericii..e o traditie frumoasa zic eu.E atat de placut aici!
|