Odata la ora de religie doamna profesoara ne-a pus pe fiecare sa completam urmatoarea fraza :"sunt fericit cand....".A tebuit s-o completez si eu .Atunci am zis ca sunt fericita cand Dumnezeu ma iarta( atunci cand gresesc )si am zis asta gandindu-ma la toate spovedaniile mele caci de fiecare data dupa spovedanie eu am fost fericita pentru ca stiam sigur ca Dumnezeu m-a iertat. Orice gand care ar fi putut sta in fata fericirii mele era inlaturat de faptul ca " eu azi m-am spovedit".Asa percep eu fericirea.Fericirea mea consta , in primul rand , ca Dumnezeu ma iarta si atunci cand ma iarta imi arata ca ma iubeste.Fericirea mea ,in al doilea rand, consta in ce consta fericirea oricarui crestin ortodox(ca este crestin,ca i-a parte la minunatele slujbe ,la Sf.Liturghie,ca il mananca pe Dumnezeu in Sf.Impartasanie,ca are un duhovnic minunat etc)iar in al treilea rand fericirea mea consta in micile fericiri care le ofera viata(animalele,natura....cerul,apa,zambetul unui copil sau a unui om necajit care se bucura de o bucata de paine care a primit-o).Fericirea unor oameni uneori imi dau si mie un strop de fericire.:)
|