Citat:
În prealabil postat de ioanna
Cine a fost "eminenta cenusie"? :) Pai asa pot sa spun si eu ca toti credinciosii, indiferent de religie, cred intr-o unitate primordiala, necreata, o ipsietate in sine, ce a generat intreaga creatie. Nu spun niciunul ca ne-am nascut din haos, insa modul in care fiecare religie Il percepe pe Dumnezeu e foarte diferit: pentru noi e personal, pentru musulmani impersonal, pentru budisti e un fel de principiu, deci ei sunt mai degraba atei etc.
|
Draga mea, nu este asa. Atunci de ce Dumnezeu s-a maniat pe evreii care si-au facut un vitel de aur, cat timp Moise era urcat pe muntele Sinai ca sa primesca de la Dumnezeu tablele legii? Doar evreii numisera vitelul de aur YAHVE? In ce fel pacatuisera evreii in timpul lui Ilie ca se rugau lui Baal, ca doar tot la aceeasi unitate primordiala se rugau, nu-i asa? In schimb cum a reactionat Dumnezeu, i-a placut lui asemanarea (legatura) asta?Biblia zice ca nu! Nu era nici o legatura intre Baal si El, asa cum nu este nici o legatura intre Iisus Hristos si Allah sau Brahma, Vishnu, Shiva cu Treimea crestina sau alte zeitati la care se mai inchina diferiti masoni. Ei au creeat un cocktail religios numit Marele Arhitect al universului care nu are nici o legatura cu Dumnezeu crestin. Doamne ajuta!