Subiect: admitere
View Single Post
Vechi 07.09.2011, 10:21:05
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Din ce judet sunteti, de ce episcopie apartineti?
Stiu ca unii episcopi nu dau binecuvantare pentru ca seminaristii din episcopia lor sa se duca la o facultate din alta episcopie; ideea e ca in episcopia unde ai terminat facultatea ti se va repartiza candva si un post.

Spre exemplu, stiu de la un coleg ca arhiepiscopul Tomisului nu da binecuvantare tinerilor sa plece sa studieze Teologia in Bucuresti, daca doresc sa devina preoti, sa o faca in episcopia de unde apartin. Fratele acestui coleg a vrut insa sa faca facultatea aici si si-a obtinut cumva binecuvantare din Bucuresti pentru Bucuresti, iar dupa ce a terminat, a ajuns doar profesor de religie la o scoala, pentru ca in Capitala toate locurile sunt ocupate.

Eu personal nu sunt de acord cu aceasta trecere peste cuvantul ierarhului; o fi doar o formalitate acea hartoaga, dar nu mi se pare bine sa faci primul pas inspre o viitoare preotie cu o neascultare, in conditiile in care in momentul hirotoniei, vei jura ascultare episcopului locului.