View Single Post
Vechi 07.09.2011, 14:29:40
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Crestinul trebuie sa isi cunoasca locul lui in societate, in lume. In biserica, el este egal cu toti, dar cand iese in lume, lucrurile se schimba: are parinti sau copii, sefi sau subalterni, construieste niste raporturi cu ceilalti in numele acestor relatii, are un rol, din care decurge niste drepturi si datorii...

1. Parintii - pe ei ni-i da Dumnezeu, buni sau rai, stie EL de ce In crestinism, e porunca sa ii cinstesti. Copilul e bine sa asculte de ei si sa nu le provoace suparari.
2. Superiorii - profesori, sefi... - si pe astia trebuie sa ii asculti, sa respecti ierarhia, chiar daca tu consideri ca sunt prosti, rauvoitori etc. Uite, pana acum cateva luni si eu o criticam foarte tare pe fosta mea sefa ca nu face bine ce face, ca nu stie sa faca fata obligatiilor de sefa si se vaita mereu, pana cand am descoperit ca, de fapt, avea niste probleme uriase in familie, iar cand acestea s-au rezolvat, a inceput sa dea randament si la serviciu.
3. Sotul (daca sunt cununati), pentru ca asa respecta promisiunea de la nunta.
4. Duhovnicul - prin gura Lui vorbeste Dumnezeu.

In rest, ceilalti sunt aproapele nostru si pe fiecare trebuie sa ne silim sa il iubim ca pe noi insine.

Fallen, fiecare dintre noi alege de cine vrea sa asculte si fiecare poarta responsabilitatea alegerilor sale si consecintele acestora. Tu acum suporti consecintele ascultarii si neascultarii tale de diversele persoane din viata ta. Tu nu ai absolut nicio responsabilitate fata de omul cu care locuiesti.

Daca vrei si tu o data in viata sa asculti de cineva in lumea asta, mergi la duhovnic,spune-i tot ce ne-ai scris si fa ce iti spune el! Hai, curaj, ca maine e sarbatoarea Maicii Domnului; in seara asta e vecernia, e prilej de mare bucurie, se naste Maica Domnului care a nascut Lumina!