View Single Post
Vechi 07.09.2011, 20:22:03
Adriana3 Adriana3 is offline
Banned

Data înregistrării: 12.01.2010
Locație: Turma Bunului Pastor
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Scotland The Brave Vezi mesajul
In conformitate cu unele dintre sursele pe care le-am verificat(,,New Biblie Dictionary"de Marshall,Millard,Packer si Wiseman citand ,,La Cirenica Romana"de P.Romanelli si ,,Cyrenaican Expeditions of the University of Manchester" de Row, Buttle si Gray) Cirena era un port din nordul Africii,intemeiat de dorieni,bogat in grane si plante rasinoase,lina si curmale.A fost incorporat in Imperiul Ptolemeic in sec III BC si a fost cedat Romei in anul 96 BC,devenind provincie in anul 74 BC.Josephus il citeaza pe Strabo care afirma ca posibilitatile comerciale i-au incurajat pe evrei sa se stabileasca aici,ei constituind una dintre cele patru clase sociale recunoscute in mod oficial. Josephus mai mentioneaza si o revolta a acestora pe vremea lui Sulla,iar Dio Cassius o alta in timpul lui Traian.

Din acesta comunitate de evrei a facut parte si Simon,cel care a purtat Crucea(Marcu 15:21) precum si cei cativa misionari din Antiohia (FA 11:20).Cirena a fost reprezentata in multimea de la Rusalii(FA 2:10)si se pare ca a avut si o sinagoga proprie,sau in comun cu altii,la Ierusalim(FA 6:9).O sa mai verific si eu despre Simon din Cirena.Din ce stiu era evreu dar voi mai veni si cu alte surse.
Multumesc, sunt informatii pretioase. Ar fi bine de stiut daca era evreu sau nu, si daca poti gasi informatii despre modul in care a fost obligat sa poarte crucea, era o procedura obisnuita si de ce se apela la ea, mai ales in conditiile cand se umilea victima la maxim, nu prea are sens ca tocmai de purtatul crucii sa o crute fara un motiv temeinic (lipsa de forta in a o purta, sau cine stie ce alt motiv).
Si inca o intrebare, daca era evreu din Africa, inseamna ca se afla in pelerinaj la Ierusalim si nicidecum la munca campului departe de casa. Sau poate doar originile ii erau prin Africa dar intre timp se stabilise in Israel?

Last edited by Adriana3; 07.09.2011 at 20:26:01.