Citat:
Tot stau si ma intreb de ceva vreme incoace de ce oare nu am auzit nici un ateu sa discute aprins despre subventionarea stadionului Arena Nationala. Aveti idee dragi atei cam cat a costat magaoaia aia adapostitoare generoasa a campurilor de cartofi romanesti? Si aveti idee si de unde au venit banii?
|
Dragii de atei stapanesc suficient logica cat sa isi dea seama, spre deosebire de tine, ca National Arena si Catedrala sunt doua chestii total diferite. Pentru ca se pare ca nu te prinzi de ce, hai ca iti explic eu de ce:
National Arena e cladire PUBLICA, finantata din fonduri PUBLICE. Fiecare banut pe care National Arena il produce se intoarce la Primarie, adica cetatenii beneficiaza de asta. Nu stiu cati bani va aduce, ca e devreme, gandeste-te doar cam cati bani vor cheltui cei care vor veni la Finala UEFA Cup in 2012.
Catedrala e o cladire a unei entitati PRIVATE (adica BOR), care de 20 de ani incoace, are comportament de stat in stat, si scoate coltii la oricine indrazneste sa o critice (daca vrei citate pline de evlavie si iubire crestina, iti dau). Avand in vedere ca BOR plateste ZERO taxe catre Stat (asta in timp ce preotii, personalul auxiliar si profesorii de religie sunt platiti de acelasi Stat), cam care crezi tu ca sunt sansele ca Statul (si cetatenii, pana la urma) sa beneficieze financiar de pe urma constructiei Catedralei?
Pe scurt, in cazul Catedralei, Statul contribuie cu sume importante la construirea unui simbol al megalomaniei de prost gust al unei entitati private. Ai inteles diferenta?
Citat:
Ce am zis, de doua ori? Ce calcule sunt astea tata? De 5 ori mai mult, baieti. Sau poate chiar si mai mult...
|
Baiete, stii la cat e evaluat terenul pe care l-a primit BOR gratis de la Stat? 200 milioane. Normal, de euroi, nu de lei vechi, ca sa te citez.
Si nu stiu de ce vorbesti la modul derizoriu de aia 10 milioane dati de Primarie de parca au zis cumva: "gata, asta e, nu va mai dam nici un ban de acum incolo". E campanie electorala la anul. Ce iti spune asta? Oare va mai primi BOR bani de la Stat pentru Catedrala?
Si ia zi, nu cumva spunea Patriarhia, bastionul verticalitatii crestine, acum ceva vreme ca nu vor lua in sfantz de la Stat si ca totul se va face din donatii? (asta, bineinteles, DUPA ce pusesera deja mana, gratis, pe teren).
Patriarhia se pare ca nici macar nu le are cu matematica elementara, asa ca nici nu ma astept la mai mult. Acum cateva zile, au lansat un comunicat intitulat "toti ortodocsii vor Catedrala". Argumentul suprem? 29.000 de oameni din toata tara au donat deja pentru constructie! Te las pe tine sa imi explici cum 29.000 de oameni din cei 85% ortodocsi (din 22 milioane) inseamna "toti".