View Single Post
Vechi 08.09.2011, 01:31:12
florin.oltean75's Avatar
florin.oltean75 florin.oltean75 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Daniel_7 Vezi mesajul
Raspunsul meu este ca nu...

Cred ca crestinul de astazi are cea mai mare nevoie de izolare.De televizor,de internet,chiar de cititul excesiv al cartilor religioase,de intalnirile cu prietenii etc..

Cel mai bun lucru pe care il poate face cineva care vrea sa inainteze in viata duhovniceasca este sa-si inchida urechile,ochii si gura,si sa isi vada exclusiv de viata duhovniceasca.Altfel exista riscul disiparii in sute si mii de lucru marunte,care indeparteaza de la adevarata traire.

Crestinul astazi,mai mult decat oricand(dar este si mai greu decat altadata) trebuie sa se rupa de placerile lumii acesteia,sa-si jertfeasca trupul si sufletul,ca sa poata fi un crestin adevarat,un viitor locuitor(dar inca de pe acum ) al cerului.

Trebuie sa aratam ca noi ,crestinii,suntem interesati doar de viata de dincolo!
Daniel, eu cred ca ai in mare masura dreptate, insa vremurile de acum sunt foarte diferite de vremurile sfintilor parinti.

Ai dreptate, pt. ca in liniste, putem adanci intelegerea legii Lui Dumnezeu.

De exemplu, daca spunem in gand "dragoste de Dumnezeu", in vacarm pierdem relevarea nuantelor tot mai fine si inflacarate.

De aceea, Sfintii Parinti se inchideau in piatra ca sa poata sa arda.

Pe forum putem citi de 100 de ori, cuvantul dragoste, dar simtirea va pluti superficial fara a se adanci in abis.

De aceea este nevoie de retragere si reflectie solitara.

Insa pentru cei de astazi, Dumnezeu a descoperit "cum poate fi biruita lumea",

fiind in lume, fiind in mijlocul zgomotelor.

In Pateric am citit undeva, ca cei din vremurile din urma vor fi foarte stramtorati,
pentru ca nu vor mai avea unde sa se retraga, dar Dumnezeu nu-i va lasa ci le va arata cum sa se retraga in "pustia mintii".
Reply With Quote