View Single Post
Vechi 08.09.2011, 12:36:36
dora_popa71 dora_popa71 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 08.09.2011
Locație: Oradea-Bihor
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mirelat Vezi mesajul
Mie nu imi place ce am citit ca i s-a intamplat lui Saurian, citez mai jos:

"Femeia care vindea lumanari odata pe un ton neprietenos ma intreaba ca iarasi am de vorbit cu parintele. Parintele duhovnic de obicei cand veneam imi dadea niste bani si desi nu as fi vrut nu puteam de rusine sa-l refuz. Asa ca intr-o zi cantaretul de la strana cand plecam de la duhovnic ma intreba daca mi-am luat salariul ( de parca eu vin la parinte pentru bani ). Sau odata in ajunul Craciunului ingrijitorul bisericii dupa ce mi-a dat niste mere la "ordinul" duhovnicului ( care atunci era ocupat cu un parastas si probabil nu dorea sa ma tina sa-l astept atat de mult - parintele meu duhovnic este un om foarte bun ) vazand ca nu plec imi mai da nu stiu ce zahar si ce-mi mai da si-mi spune ca asta-i tot ce are ( de parca as fi venit la cersit )."

Este posibil ca astfel de oameni sa fie slujbasi ai bisericii ?!...
Din pacate ,da este posibil!Eu sunt noua in acest forum ,dar citind postarea am simtit nevoia sa raspund .Sunt multe biserici unde intalnim astfel de oameni(imi este greu sa le spun credinciosi pentru ca aceasta catalogare ar presupune ca au o practica si ca in decursul acesteia ar fi invatat principala porunca :DRAGOSTEA-IUBIREA APROAPELUI).Intalnesc deseori astfel de oameni(ca si cei descrisi in topicul de mai sus)la Sfanta Biserica si cei care te dezamagesc prin reactii sau prin exprimari deseori, sunt chiar cei de la care te-ai astepta sa aplice cuvantul auzit in biserica!Vor sa para credinciosi venind la biserica sau stand aproape de preot,indeplinind diverse sarcini dar uita sa stea aproape de Dumnezeu care ne-a dat porunca iubirii fata de aproapele nostru.Personal m-am lovit de reactii nepotrivite(sa le numesc elegant) atunci cand mergand la biserica cu baietelul meu (acum are 4 ani si 10 luni) intalneam oameni ,care il apostrofau (pentru faptul ca mai facea deranj) spunanadu-i:Esti rau!Imi este foarte greu de inteles cum poate cineva sa zica asa ceva despre un copil pentru ca ei sunt darurile lui Dumnezeu si pentru ca Mantuitorul ne spune clar:"Lasati copiii si nu-i opritisa vina la Mine,ca a unora ca acestia este imparatia cerurilor"Matei 19,13-15.Darul de Dumnezeunu poate fi rau,si daca nu suntadusi la biserica cum ar putea invata cum trebuie sa ne comportam in biserica si care este invatatura dreapta!Dupa parerea mea preotii ar trebui sa le spuna oamenilor in biserica cu exemple concrete:ce inseamna sa fii bun crestin,ce inseamna sa-ti iubesti aproapele,ce inseamna sa fii smerit.......Poate atunci simtindu-se vizati se vor schimba!Pana atunci nu ne ramane decat sa ne rugam sa ne daruiasca Bunul Dumnezeu intelepciune, indelungarabdare si dragoste unuia fata de altul pentru ca dragostea toate le rabda!
Reply With Quote