View Single Post
Vechi 08.09.2011, 14:43:37
Mihailc Mihailc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.03.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de MariS_ Vezi mesajul
Eu nu stiam de cronologia lunga, recunosc, dar chiar si asa nu cred ca sinedriul nu si-a respectat hotararea de a termina totul inainte de praznic. In ce priveste pastele esenian, e o ipoteza deocamdata, nu stiu ce zic, nu am date suficiente sa zic nici da, nici ba. Iar despre euharistia cu paine dospita, dupa cate cunosc, a fost practicata chiar de la inceput si trecerea la azima s-a facut mult mai tarziu si doar de catre o parte a Bisericii. Imi vine greu sa cred ca s-au inselat chiar apostolii si cei imediat urmatori lor. Fara nicio referire la dvs. Va multumesc mult pentru informatiile foarte interesante pe care le-ati prezentat.
Har, smerenie si jertfa de sine.
Păi s-a încheiat înainte de praznic. Doar știm ce grabă mare a fost cu îngroparea Domnului, încheiată înainte de apusul soarelui. Cronologia lungă nu afectează cu nimic desfășurătorul evanghelic pe care-l cunoaștem. Precizez, spun că e mai plauzibilă cronologia lungă datorită motivelor expuse mai sus, dar asta nu înseamnă că mi-am inclus cronologia lungă în evlavie. Personal, mi-e arhisuficientă memoria Bisericii care a păstrat esența evenimentelor capitale din presupusul an 30, fără să facă mare caz de cronologii și suprapuneri perfect logice, cum vor creștinii postmoderni doritori mai degrabă de convingeri raționale decât de credință.

Last edited by Mihailc; 10.09.2011 at 18:10:45.