View Single Post
Vechi 08.09.2011, 15:31:29
Adriana3 Adriana3 is offline
Banned

Data înregistrării: 12.01.2010
Locație: Turma Bunului Pastor
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihailc Vezi mesajul
Adriana, atitudinea asta de scormonitoare prin toate ungherele credinței n-o să-ți aducă niciun folos, indiferent cărei ideologii creștine te vei abandona.
Euharistia se împărtășește credincioșilor care se fac părtași și Învierii, nu doar morții Domnului. În Euharistie e Patima, Moartea și Învierea Domnului împărtășite credincioșilor, astfel că, la fiecare nouă Cuminecare credinciosul se apropie ontologic de realitatea învierii proprii.
E o eroare gravă să crezi că Euharistia e împărtășirea cu un cadavru. Hristos a înviat, și înviat rămâne în vecii vecilor.
Ma bucur ca ati raspuns pentru ca exact la fel cred si eu, ca si dvs. dar am fost contrazisa. Sunteti partinitor deci :))
Intrebarea era pentru a-i deschide ochii celui care m-a contrazis, el zicand ca prin Euharistie vestim doar moartea pentru ca Ap. Pavel asa a zis, ca vestim moartea Domnului. El nu intelesese ca vestim nu numai moartea dar SI Invierea. Acum ma intreb daca macar pe dvs. va crede pentru ca, dupa intrebarea cu care mi-a raspuns, nu imi pare convins si de partea cu Invierea in ceea ce priveste Euharistia.

Deci revenind, ce baze are in cazul asta sarbatoarea anuala a Patelui?

Last edited by Adriana3; 08.09.2011 at 15:36:39.