Citat:
Prin faptul ca va iubiti aproapele si-l ajutati, il iubiti pe Dumnezeu, insa sunteti prea orgolios sa recunoasteti asta. In schimb sunteti sigur ca veti suferi in viata urmatoare ... n-ati prea studiat invatatura crestina.
|
Adica daca eu vreau sa fac bine, atata cat pot, sunt de fapt crestin, dar sunt in denial? Cum vine asta?
Sau vrei sa spui, ca, inainte de crestinism, conceptul de a ajuta pe altii, de a face bine dupa propriile puteri, era total inexistent, si a fost "inventat" de Iisus?
Treaba asta cu "facerea de bine" exista de cand lumea, pentru ca aceasta inclinatie umana catre colaborare ne-a ajutat sa existam ca specie. Crestinismul doar a monopolizat-o, atata tot, asa cum a facut si cu moralitatea. Ca si cum ar fi spus: "datorita lui Iisus ploua astazi" (de parca inainte de Iisus ploaia era ceva inexistent pe Pamant).
Citat:
Dacă vei suferi sau nu după această viață în funcție de faptele tale, numai Dumnezeu știe. Însă dacă nu crezi în Iisus Hristos nu poți avea parte cu El.
|
Adica daca ma nasc intr-un trib din jungla amazoniana, care nu are contact cu crestinismul, deci nu am cum sa aflu despre Iisus (deci nu am optiunea sa cred sau nu in el) ajung automat in iad?