View Single Post
Vechi 08.09.2011, 16:54:17
Adriana-Simona's Avatar
Adriana-Simona Adriana-Simona is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.01.2010
Talking

Citat:
În prealabil postat de rezadiniran Vezi mesajul
Relatia homosexuala este este un pacat dar a interzice relatiile sexuale in familia crestina este de asemenea in opozitie cu Voia lui Dumnezeu.
  • Sfatul apostolic general pentru cei casatoriti este: „Să nu vă lipsiți unul de altul” de relatia sexuala.
  • Abtinerea este liber consimtita de ambii soti si este temporara: „decât cu bună învoială pentru un timp
  • Motivatia abtinerii este clara: cei doi se „îndeletnicesc cu postul și cu rugăciunea”.
  • Cand postul se incheie cei doi se vor impreuna iarasi „ca să nu-i ispitească satana, din pricina neînfrânării lor”.
1 Corinteni 7:5
Deci e voie sa faci avort? Sau sa folosesti metode contraceptive?:P

Eu am scris clar, daca nu vor copii, si totusi vor sa duca o viata cu Dumnezeu.

Va rog nu mai luati citate rupte din context.
Nu le interzice nimeni e vorba de asumare a responsabilitatii.
Si daca e sa parafrazam pe acelasi apostol el zice ca e mai buna fecioria, dar cine nu poate si nu e in stare sa se casatoreasca.
El nu dispretuia casatoria, ci neinfranarea oamenilor era problema. Dar cu toate astea noi trebuie sa tindem la curatie, atat cat putem.
Nu ne cere nimeni de maine gata, sa nu mai avem nici o pofta, nimic, ca stie Dumnezeu ca ne e greu, dar sa ne straduim...si sa nu mai cautam scuze.

Ma bucur ca ai ridicat problema, nu mi-am dat seama ca se poate interpreta ca o interdictie. Totusi daca nu vor copii, sau nu mai pot avea din cauze medicale, ce alta solutie le dai afara de abstinenta? Avortul care e crima nu prea pare ok...si nici contraceptia, ca ii imbolnavesti...