Citat:
În prealabil postat de Scotland The Brave
Interesanta cartea doctorului nu?Toate drumurile duc la inima lui Hristos.Cand am citit cartea m-am intrebat,la modul aiurit fireste,daca nu cumva exista o legatura intre acesta presupusa cauza a mortii si efectul rugaciunii inimii.O sa ma gandesc cum sa-mi formulez exact ideea,inca ricosez cu ea-n peretele logicii.Despre Ioan Botezatorul:cartea la care ma refer se numeste ,,Manuscrisele de la Marea Moarta si originile crestinismului"(Jean Danielou).Despre Ioan Botezatorul la pag 11-23.Restul discutiei despre posibile influente eseniene(Pavel,Sf.Ioan,Epistola catre evrei)in restul cartii. Am gasit si pe site un articol in acest sens.Mai ramine sa vin si cu ultimul titlu.Nu stiam de Tocci,omul cat traieste invata. Multumesc pentru precizari,de folos si la obiect.
|
Mulțumesc și eu pentru referințe! Sunt subiecte pasionante, dificile și cronofage, dar fără multe reverberații în ordinea credinței. Ar merita, cred, o discuție mai lungă, după parcurgerea biliografiei, atâta cât avem la îndemână!