View Single Post
Vechi 08.09.2011, 21:21:47
rezadiniran rezadiniran is offline
Banned

Data înregistrării: 05.04.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AndyTh Vezi mesajul
Deci sa inteleg ca sexul e ceva...urat, murdar, nu?
Pentru unii, da. Ei ar trebui sa se spele mai des.

Citat:
În prealabil postat de AndyTh Vezi mesajul
Si trebuie facut doar pentru procreere?
Sexul, in casatoria crestina are trei motivatii:
1. Facerea de copii.
Aceasta motivatie este cunoscuta si acceptata de toti crestinii.

2. Comunicarea. Aceasta este mai putin subliniata dar sexul este si o forma de comunicare, de cunoastere. De altfel in Biblie cand se vorbeste despre relatia sexuala este folosit uneori eufemismul "a cunoscut-o pe..."

3. Placerea. Este controversat subiectul dar eu cred ca cei care nu tin neaparat sa se ascunda dupa deget, vor recunoaste elementarul adevar ca atunci cand au facut sex au cautat si placerea. Este un indemn pentru barbatul credincios in Pildele lui Solomon 5:20

- Binecuvântat să fie izvorul tău și să te mângâi cu femeia ta din tinerețe. Cerboaică preaiubită și gazelă plină de farmec să-ți fie ea; dragostea de ea să te îmbete totdeauna și iubirea ei să te desfăteze. Pentru ce, fiul meu, să te momească femeie străină și tu să îmbrățișezi sânul unei necunoscute?

Limbajul si termenii folositi nu prea seamana a datorie sau a indura cu stoicism un act sexual avand in minte scopul exclusiv al facerii unui copil. Biblia recunoaste si recomanda placerea in cadrul actelor sexuale legitime.
Dar de aici si pana la a promova exclusiv placerea (sau exclusiv placerea ta) in relatiile sexuale sau sexul in afara casatoriei sau homosexualitatea, incestul, pedofilia, zoofilia si alte comportamente deviante, e cale lunga.